Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Θα κάνει κρύο τον χειμώνα στη Γερμανία…

Süddeutsche Zeitung: Θα κάνει κρύο τον χειμώνα στη Γερμανία…
Συνέντευξη Χάμπεκ στην SZ. Όπως σημειώνει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της, επίκειται τσουχτερός χειμώνας με 19 βαθμούς σε δημόσια κτήρια και «μαύρο» στα μνημεία.

«Καιρός για μπάνιο στην πισίνα, τροπικές νύχτες - Το πραγματικό κρύο φαίνεται απείρως μακριά τις μέρες που διανύει τώρα η Γερμανία. Όμως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προετοιμάζεται για έναν χειμώνα, στον οποίο όλοι θα πρέπει κυριολεκτικά να ντυθούν ζεστά. Είναι ήδη ξεκάθαρο: Θα κάνει κρύο στη χώρα». Με αυτά τα λόγια προλογίζει στο πρωτοσέλιδό της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου την εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε ο Πράσινος υπ. Οικονομίας και Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Σύμφωνα με την τον Ρόμπερτ Χάμπεκ ήδη ετοιμάζονται τα κανονιστικά διατάγματα για την εφαρμογή του αναθεωρημένου Νόμου περί Ενεργειακής Ασφάλειας στη Γερμανία, που μεταξύ άλλων προβλέπουν μάξιμουμ θερμοκρασία θέρμανσης για 186.000 δημόσια κτήρια στους 19 βαθμούς Κελσίου αλλά και παύση της νυχτερινής φωταγώγησης ιστορικών μνημείων στη Γερμανία. «Πρόκειται για προετοιμασίες για έναν χειμώνα, κατά τον οποίο το φυσικό αέριο θα φτάνει με μειωμένη ροή και οι τιμές θα αυξάνονται ολοένα περισσότερο», παρατηρεί η εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης