Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο καταστολής αναταραχών ετοιμάζει η Γερμανία – Το δόγμα των μυστικών υπηρεσιών και τα… καυσόξυλα της Deutsche Bank

Σχέδιο καταστολής αναταραχών ετοιμάζει η Γερμανία – Το δόγμα των μυστικών υπηρεσιών και τα… καυσόξυλα της Deutsche Bank

Για εχθρούς της Δημοκρατίας έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο οι υπεύθυνοι των μυστικών υπηρεσιών

Ακραία μέτρα περιορισμού της ενέργειας, αλλά και καταστολής κοινωνικών αναταραχών επεξεργάζονται οι αρχές στη Γερμανία, ενόψει του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα.

Και καθώς τα ερωτήματα για «καυσόξυλα» έχουν πληθύνει στο γερμανικό Google, η Deutsche Bank προβλέπει ότι «το ξύλο θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς θέρμανσης όπου είναι δυνατόν».
Για αρχή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Αντικαγκελάριος Robert Habeck - ο οποίος έχει καλέσει τους κατοίκους να μειώσουν τη θέρμανση - ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα δεν θα επιτρέπεται να ρυθμίζουν τη θέρμανση πάνω από τους 19 βαθμούς Κελσίου από το φθινόπωρο.
Εξαιρέσεις θα γίνουν για νοσοκομεία και «κοινωνικές εγκαταστάσεις».
Σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung, μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες εφημερίδες της χώρας, ο Habeck είπε ότι οι νέοι κανονισμοί θα αποτελούν μέρος του Νόμου για την Ενεργειακή Ασφάλεια.
Η ανακοίνωση του Habeck έρχεται λίγες μέρες αφότου ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής του δικτύου της Γερμανίας, Klaus Mueller, δήλωσε ότι οι γερμανικές οικογένειες θα πρέπει να μειώσουν κατά 20% την κατανάλωση ενέργειας για να αποφύγουν τις ελλείψεις φυσικού αερίου μέχρι τον Δεκέμβριο.
«Αν δεν εξοικονομήσουμε και δεν πάρουμε επιπλέον καύσιμα, θα έχουμε πρόβλημα», είπε στη Welt am Sonntag.

Εμφύλιες αναταραχές;

Εν τω μεταξύ, Γερμανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για εμφύλιες αναταραχές.
Σε συνέντευξή του στο ZDF, ο Stephan Kramer - ο οποίος ηγείται της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών στο γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας - προειδοποίησε ότι οι «νόμιμες» διαμαρτυρίες για την ενεργειακή κρίση θα μπορούσαν να «αμαυρωθούν από εξτρεμιστές».
Ο Kramer είπε ότι οι αξιωματούχοι προετοιμάζονται για διαμαρτυρίες για «ελλείψεις φυσικού αερίου, ενεργειακά προβλήματα, δυσκολίες εφοδιασμού, πιθανή ύφεση, ανεργία, αλλά και αυξανόμενη φτώχεια μέχρι τη μεσαία τάξη», προσθέτοντας ότι «εξτρεμιστές», που συσπειρώθηκαν πρόσφατα ενάντια στα lockdown πανδημίας, και οι «δεξιοί ακτιβιστές», θα μπορούσαν να βρίσκονται στο επίκεντρό τους.
«Είναι πιθανό να βρεθούμε αντιμέτωποι με μαζικές διαδηλώσεις και ταραχές», συνέχισε.
«Αυτή η άκρως εκρηκτική διάθεση θα μπορούσε εύκολα να κλιμακωθεί», συνέχισε ο επικεφαλής ασφαλείας, προσθέτοντας ότι οι συγκρούσεις Covid-19 «πιθανότατα θα έμοιαζαν περισσότερο με παιδικό πάρτι γενεθλίων» συγκριτικά.
Ο Kramer μάλιστα έστειλε μια προειδοποίηση στους επίδοξους συμμετέχοντες: "σκεφτείτε προσεκτικά σε ποιες διαδηλώσεις συμμετέχετε ή καλύτερα μείνετε μακριά από αυτές εντελώς, για να μην υποστηρίξετε τους εχθρούς της δημοκρατίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης