Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα όπλα της Δύσης δεν έχουν ανακόψει την ρωσική προέλαση στην Ουκρανία - Τι ζητούν 42 χώρες για τον πυρηνικό σταθμό στην Zaporizhia

Τα όπλα της Δύσης δεν έχουν ανακόψει την ρωσική προέλαση στην Ουκρανία -  Τι ζητούν 42 χώρες για τον πυρηνικό σταθμό στην Zaporizhia
Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν νικηφόρα προέλαση προς Ugledar

Τα όπλα της Δύσης μεταξύ αυτών και το σύστημα πυραύλων HIMARS δεν έχει ανακόψει την ρωσική προέλαση αναγνωρίζουν μεταξύ άλλων και οι New York Times.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση τους στο Donbass.
Στην περιοχή Kramatorsk, οι Ρώσοι έχουν επίσης πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Spirny και οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Ivano – Kharkiv - Daryivka.
Νέοι βομβαρδισμοί αναφέρονται στις περιοχές Zaporizhia και Kharkiv…

Λόγω της προμήθειας νέων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τις δυτικές χώρες, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να επιβραδύνουν, «τουλάχιστον προς το παρόν», την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, «η ρωσική στρατιωτική μηχανή έχει ακόμα επαρκή δύναμη για να συνεχίσει τις επιθετικές επιχειρήσεις», ανέφεραν οι New York Times σε ανάλυση τους .

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky είχε πει πριν από μήνες ότι η αποφασιστική καμπή στην ένοπλη σύρραξη θα υπάρξει τον Αύγουστο, χάρη στα νέα οπλικά συστήματα που παρέχουν οι Δυτικοί, ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Και αυτό αφού οι Ουκρανοί έχασαν έως και 200 στρατιώτες την ημέρα την Άνοιξη, με καταστροφική επίδραση στο ηθικό των Ουκρανικών στρατευμάτων που οδήγησε επίσης σε λιποταξίες.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής η χρήση των νέων όπλων από την Ουκρανία δεν φαίνεται να έχει ανοίξει τον δρόμο προς τη νίκη για τους Ουκρανούς, αλλά μάλλον να έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση ουσιαστικού αδιεξόδου.
«Είναι σαφές ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους Ρώσους μονάδα προς μονάδα και στρατιώτη με στρατιώτη», αναφέρουν δυτικοί εμπειρογνώμονες.
Επίσης Ρώσος αναλυτής όπλων στο Κέντρο Ναυτικής Ανάλυσης τονίζει ότι η Ουκρανία, ξεμένει από στρατιώτες.
Ως εκ τούτου, η Ουκρανία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σχετικά με το πώς θα διαχειριστεί τις συγκρούσεις από εδώ και πέρα...

Ταυτόχρονα η Ουκρανική ηγεσία προτρέπει τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν την Kherson στην Νότια Ουκρανία που ήδη βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο καθώς αναμένεται πολύ δύσκολος χειμώνας.

Zelensky: Οι Ρώσοι δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τα κατεχόμενα, θα ελευθερώσουμε τα πάντα

«Οι εισβολείς δεν θα αιχμαλωτίσουν τους Ουκρανούς, χωρίς την αντίσταση των ηρώων μας και δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τον έλεγχο σε τίποτα.
Όλα τα εδάφη θα απελευθερωθούν.
Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι κάθε βήμα προς τα εμπρός του στρατού μας έχει γίνει σε σκληρές και δύσκολες μάχες», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.

Οικισμός Udy στην περιοχή Khakiv υπό ρωσικό έλεγχο

Ο οικισμός Udy στην περιοχή Kharkiv της Ουκρανίας βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.
Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οικισμός Udy απελευθερώθηκε πλήρως».

Ρωσία και Zaporizhia αξιολογούν το κλείσιμο του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής

Η κυβέρνηση της περιοχής Zaporizhia αξιολογεί την πιθανότητα διακοπής της δραστηριότητας του πυρηνικού σταθμού στην Zaporizhia λόγω των συνεχών βομβαρδισμών από τις ουκρανικές δυνάμεις, ανέφερε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, Mikhail Ulyanov.

42 χώρες ζητούν η Ρωσία να παραδώσει τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia στην Ουκρανία

Περισσότερα από 40 κράτη κάλεσαν τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia και να παραδώσει τον έλεγχο στην Ουκρανία.
«Η ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων και όπλων σε πυρηνικούς σταθμούς είναι απαράδεκτη», αναφέρει το έγγραφο, το οποίο υπέγραψαν εκπρόσωποι 42 κρατών, συμπεριλαμβανομένων όλων των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας. Νορβηγία, Ιαπωνία και άλλοι.
Σύμφωνα με αυτούς, η Ρωσία, με τις ενέργειές της, φέρεται να παραβιάζει τις αρχές ασφαλείας που απαιτείται να τηρούν όλα τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Η δήλωση αναφέρει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να μεταφέρει τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού στην Ουκρανία και μόνο τότε οι εμπειρογνώμονες του οργανισμού θα μπορούν να επιθεωρήσουν το εργοστάσιο.

Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης drones, πυροβολικού και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιθέσεις αφορούν συστήματα αεράμυνας, ωστόσο, καταγράφονται χτυπήματα οβίδων σε εγκαταστάσεις υποδομής και στην περιοχή αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων.
Ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia είναι μεγαλύτερος στην Ευρώπη, παρήγαγε το 25% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο του 2022, το πυρηνικό εργοστάσιο τέθηκε υπό τον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων.
Τώρα ο πυρηνικός σταθμός λειτουργεί με το 70% της πλήρους δυναμικότητάς του, καθώς υπάρχει πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην περιοχή της περιοχής Zaporizhia.

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν νικηφόρα προέλαση προς Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Ugledar
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πληροφοριών της Δημοκρατίας του Donetsk Daniil Bezsonov, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας «υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό».

Αυξάνεται η εμπλοκή των Αμερικανών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, εμπλέκονται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση στην Ουκρανία λόγω της επιρροής τους στην ηγεσία της Ουκρανίας.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αναγκάσουν τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να αποφευχθεί η ήττα.
Ωστόσο, η Ουκρανία πιστεύει ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσική Ομοσπονδία θα σημαίνουν νίκη για τους Ρώσους.

Καταστράφηκαν πύραυλοι HIMARS

Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS και αποθήκη πυρομαχικών, ενώ εξουδετέρωσαν την διμοιρία Grad MLRS κοντά στο Artemovsk και την διμοιρία πυροβολικού Giacint-B.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης