Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζητείται... νονός για την ευλογιά των πιθήκων - Ανοιχτή η διαδικτυακή πύλη του ΠΟΥ για τους προθύμους

Ζητείται... νονός για την ευλογιά των πιθήκων - Ανοιχτή η διαδικτυακή πύλη του ΠΟΥ για τους προθύμους
Σε 48 ανέρχονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναζητά ένα νέο όνομα για την ευλογιά των πιθήκων και γι’ αυτό επιτρέπει σε οποιονδήποτε θέλει να υποβάλλει ιδέες σε μία διαδικτυακή πύλη, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η κίνηση του ΠΟΥ έρχεται, σχεδόν, δύο μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση για τη μετονομασία της ασθένειας.

«Ο ΠΟΥ πραγματοποιεί ανοιχτή διαβούλευση για το νέο όνομα της ασθένειας της ευλογιάς των πιθήκων.
Όποιος επιθυμεί να προτείνει νέα ονόματα μπορεί να το κάνει», ανέφερε η οργάνωση στο σχετικό ανακοινωθέν, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν οι επιβλαβείς παρανοήσεις που σχετίζονται με το τρέχον όνομα.
Η ανάθεση ονομάτων σε ιούς -συνήθως- εμπίπτει στη δικαιοδοσία του ΠΟΥ, αλλά ο οργανισμός επιτρέπει στους ανθρώπους να υποβάλλουν ιδέες μέσω μιας διαδικτυακής πύλης.

Αναζητείται όνομα για να διαγραφεί το... στίγμα

Η ανακοίνωση έρχεται, σχεδόν, δύο μήνες αφότου ο ΠΟΥ είπε ότι σχεδίαζε να μετονομάσει τον ιό, μετά από αιτήματα επιστημόνων από όλο τον κόσμο και αξιωματούχων δημόσιας υγείας που είπαν ότι το σημερινό όνομα ενθαρρύνει το επιβλαβές στίγμα.
Η ευλογιά των πιθήκων, η οποία είναι ενδημική σε περιοχές της Αφρικής, άρχισε να εξαπλώνεται στην Ευρώπη προτού κάνει την εμφάνισή της στις ΗΠΑ – όπου πλέον έχουν επιβεβαιωθεί οι περισσότερες μολύνσεις στον κόσμο. Εμβόλια και θεραπευτικές αγωγές είναι σε έλλειψη και η διαχείριση της νόσου αφέθηκε ενίοτε σε κέντρα σεξουαλικής υγείας, τα οποία για χρόνια ζητούσαν περισσότερη χρηματοδότηση.
Σε 48 ανέρχονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, από την έναρξη καταγραφής των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.
Είναι όλοι άνδρες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη (19-59), εκ των οποίων 16 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης