Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε ενεργειακό vertigo η ΕΕ - Το καλοκαίρι 2023 θα είναι έτοιμος ο αγωγός αερίου από Ισπανία προς Γαλλία

Σε ενεργειακό vertigo η ΕΕ  - Το καλοκαίρι 2023 θα είναι έτοιμος ο αγωγός αερίου από Ισπανία προς Γαλλία
Με τη Ρωσία να μειώνει τις εξαγωγές της σχεδόν κατά 10 φορές, οι ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης επιδιώκουν επειγόντως νέες ενεργειακές συνδέσεις

Με αφορμή τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη προσφέρει μια ευκαιρία σε Ισπανία και Πορτογαλία να αναβαθμίσουν σημαντικά τον ρόλο τους.
Η Ισπανίδα υπουργός Ενέργειας Teresa Ribera δήλωσε ότι ο νέος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ισπανία στη Γαλλία θα μπορούσε να είναι έτοιμος έως τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2023.
«Αυτή η νέα διασύνδεση, αυτός ο αγωγός φυσικού αερίου, θα μπορούσε να λειτουργήσει σε περίπου οκτώ ή εννέα μήνες στη νότια πλευρά των συνόρων, δηλαδή από τα Πυρηναία προς την Ισπανία», δήλωσε η Ribera στο TVE.

Η κατασκευή αγωγού

Η κατασκευή αγωγού θα απαιτηθεί επίσης στη Γαλλία για να ολοκληρωθεί η σύνδεση και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας είπε πως η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσει για τις διασυνδέσεις.
Με τη Ρωσία να μειώνει τις εξαγωγές της σχεδόν κατά 10 φορές, οι ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης επιδιώκουν επειγόντως νέες ενεργειακές συνδέσεις.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ζήτησε έναν νέο αγωγό από την Πορτογαλία προς στην κεντρική Ευρώπη μέσω Ισπανίας και Γαλλίας.
Είπε ότι ένας αγωγός από την Ιβηρική Χερσόνησο «απουσιάζει εμφανώς» και αναμένεται να συμβάλει «μαζικά» στην άμβλυνση των ενεργειακών δεινών της ΕΕ.
pipeline_map.jpeg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης