Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παροδοχή από CDC: Κάναμε λάθος στις οδηγίες για Covid - Πάνω από 30.000 οι νεκροί από τα εμβόλια

Παροδοχή από CDC: Κάναμε λάθος στις οδηγίες για Covid -  Πάνω από 30.000 οι νεκροί από τα εμβόλια
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δημοσίευσαν νέα δεδομένα που δείχνουν συνολικά 1.379.438 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από εμβόλια Covid μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 5 Αυγούστου 2022
Σχετικά Άρθρα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ τα γνωστά CDC, αίρουν τις οδηγίες για καραντίνα και κοινωνική αποστασιοποίηση, την ώρα που στο VAERS , το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου Covid αναφέρονταν πάνω από 1,3 εκατομμύρια περιπτώσεις ανθρώπων με παρενέργειες μετά τη λήψη του σκευάσματος.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δημοσίευσαν νέα δεδομένα που δείχνουν συνολικά 1.379.438 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από εμβόλια Covid μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 5 Αυγούστου 2022, που καταχωρήθηκαν στο σύστημα VAERS.
Αυτή είναι μια αύξηση 7.964 περιστατικών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

30.000 νεκροί

Τα δεδομένα περιελάμβαναν συνολικά 30.162 αναφορές θανάτων - αύξηση 181 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα - και 251.075 σοβαρές παρενέργειες συμπεριλαμβανομένων θανάτων, κατά την ίδια χρονική περίοδο - 1.959 αυξημένες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Από τους 30.162 αναφερθέντες θανάτους, 19.462 περιπτώσεις αποδίδονται στο εμβόλιο Covid της Pfizer, 8.038 στη Moderna, 2.613 στη Johnson & Johnson (J&J) ενώ κανένας δεν έχει ακόμη αποδοθεί στη Novavax.

Οι νέες οδηγίες

Εν τω μεταξύ τα CDC εξέδωσαν νέες συστάσεις ως μέρος των προσπαθειών του οργανισμού να αναθεωρήσει τις οδηγίες του για τον Covid.
«Αυτή η οδηγία αναγνωρίζει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά μας βοηθά επίσης να πάμε σε ένα σημείο όπου ο Covid δεν διαταράσσει πλέον σοβαρά την καθημερινότητά μας», δήλωσε η Greta Massetti του CDC.
Σύμφωνα με τη νέα οδηγία εμβολιασμένοι και μη ακολουθούν πλέον τις ίδιες οδηγίες:

Όσοι εκτίθενται στον ιό δεν απαιτείται πλέον να μπουν σε καραντίνα ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού

Οι μαθητές μπορούν να παραμείνουν στην τάξη ακόμα κι αν έχουν εκτεθεί στον Covid

Η κοινωνική απόσταση των δύο μέτρων δεν συνιστάται πλέον

Η ανίχνευση επαφών και οι έλεγχοι ρουτίνας παρακολούθησης των συμπτωματικών ατόμων δεν συνιστώνται πλέον στις περισσότερες ρυθμίσεις.
vaers.JPG

Σύμφωνα με τους The New York Times, τα CDC εργάζονται εδώ και μήνες για τη νέα καθοδήγηση που βασίζεται σε προηγούμενες που εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο, οι οποίες μείωσαν τους χρόνους απομόνωσης για όσους νοσούν.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι κάνει αλλαγές στις οδηγίες του τώρα επειδή «ο εμβολιασμός και οι προηγούμενες λοιμώξεις έχουν παράσχει σε πολλούς Αμερικανούς κάποιο βαθμό προστασίας από τον ιό και υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες, εμβόλια και ενισχυτικά για τη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας», αναφέρει ο ιστότοπος Noqreport.
Σύμφωνα με το National Law Review: «Η εστίαση του CDC στην ατομική ευθύνη, η άρση των διακρίσεων μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, η κατάργηση των συστάσεων καραντίνας και η συζήτηση για τη χρήση μάσκας ως ατομική ευθύνη είναι καλά νέα για τους εργοδότες που σκέφτονται να χαλαρώσουν τις απαιτήσεις στον χώρο εργασίας


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης