Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Πέρασε» τo Κογκρέσο το σημαντικότερο ν/σ για το κλίμα και την υγεία - Προς υπογραφή στον Biden

ΗΠΑ: «Πέρασε» τo Κογκρέσο το σημαντικότερο ν/σ για το κλίμα και την υγεία - Προς υπογραφή στον Biden
Την 6η Σεπτεμβρίου θα οργανώσουμε γιορτή στον Λευκό Οίκο για να τιμήσουμε αυτό το ιστορικό νομοθέτημα, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά την έγκριση του Κογκρέσου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ανέφερε ότι θα επικυρώσει το σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 430 δισεκ. δολαρίων για το κλίμα και τη δημόσια υγεία την επόμενη εβδομάδα, μετά την έγκριση που έλαβε από το Κογκρέσο αργά το απόγευμα της Παρασκευής.
Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται το σημαντικότερο που έχει καταρτιστεί ποτέ στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θεωρείται πως θα βάλει τη χώρα στον σωστό δρόμο για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Πέραν αυτού, θα επιτρέψει να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων.

Η οριστική έγκρισή του από το Κογκρέσο αποτελεί πολιτική νίκη που ήθελε διακαώς ο κ. Biden ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.
«Σχεδιάζω να υπογράψω» το κείμενο «την επόμενη εβδομάδα», ενώ «την 6η Σεπτεμβρίου θα οργανώσουμε γιορτή στον Λευκό Οίκο για να τιμήσουμε αυτό το ιστορικό νομοθέτημα», ανέφερε ο κ. Biden μέσω Twitter.

Η έγκριση από το Κογκρέσο

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε χθες Παρασκευή 12/8 οριστικά το σχέδιο νόμου για τις επενδύσεις που ήθελε ο Joe Biden στους τομείς του κλίματος και της υγείας, προσφέροντας μείζονα πολιτική νίκη στον Δημοκρατικό πρόεδρο, ενώ απομένει διάστημα μικρότερο από τρεις μήνες ώσπου να διεξαχθούν οι κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές.
Χάρη στην οριακή πλειοψηφία τους, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασαν το σχέδιο νόμου αυτό, που προβλέπει δημόσιες επενδύσεις 430 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την έγκρισή του από τη Γερουσία προ ημερών. Το κείμενο, που θεωρείται ότι θα βάλει τις ΗΠΑ στον σωστό δρόμο για να επιτύχουν τους στόχους τους ως προς τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μένει πλέον μόνο να επικυρωθεί από τον κ. Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης