Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Η ΕΕ να απαγορεύσει τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας

Zelensky: Η ΕΕ να απαγορεύσει τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας

"Η Ευρώπη δεν πρέπει κατά συνέπεια, να μετατραπεί σε σούπερ μάρκετ, όπου δεν έχει καμία σημασία ποιος μπαίνει και το κύριο είναι αυτοί που μπαίνουν απλά να πληρώνουν για τα αγαθά που αγοράζουν", ανέφερε ο Zelensky

Σχετικά Άρθρα

Νέα έκκληση στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσουν τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας, απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος V. Zelensky, με εξαίρεση τους Ρώσους που χρειάζονται βοήθεια διότι διακινδύνευσαν την ελευθερία ή τη ζωή τους προβάλλοντας αντίσταση στις πολιτικές του Ρώσου προέδρου V. Putin.
«Πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις πως οι ρώσοι δολοφόνοι ή συνεργοί στην κρατική τρομοκρατία δεν θα λαμβάνουν βίζες Σένγκεν», ανέφερε ο κ. Zelensky σε διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής 12/8, αναφερόμενες στις θεωρήσεις εισόδου που επιτρέπουν στους κατόχους των διαβατηρίων να κινούνται ανεμπόδιστα στον χώρο Σένγκεν, στον οποίο είναι ενταγμένες 26 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 22 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά τεσσάρων κρατών που δεν είναι μέλη της ΕΕ.
«Δεύτερον, δεν πρέπει να καταστρέψουμε την ίδια την ιδέα της Ευρώπης, των κοινών ευρωπαϊκών αξιών μας. Η Ευρώπη δεν πρέπει κατά συνέπεια, να μετατραπεί σε σούπερ μάρκετ, όπου δεν έχει καμία σημασία ποιος μπαίνει και το κύριο είναι αυτοί που μπαίνουν απλά να πληρώνουν για τα αγαθά που αγοράζουν».
Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος πρότεινε να απαγορευτεί η χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου στους Ρώσους σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post, κρίνοντας πως οι κάτοικοι της χώρας αυτής πρέπει να απομονωθούν από τον υπόλοιπο κόσμο, ώσπου να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης