Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,5% στα 1.815,50 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 0,5% στα 1.815,50 δολάρια η ουγγιά
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός, συνεχίζοντας ανοδικά για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα.
Η ανοδική κίνηση του χρυσού ξεκίνησε στα τέλη του Ιουλίου μετά την ανακοίνωση της τελευταίας αύξησης των επιτοκίων από την Fed.
«Η άνοδος των επιτοκίων και η ενίσχυση του δολαρίου έφεραν κόντρα ανέμους για το πολύτιμο μέταλλο στο α' εξάμηνο του έτους, αντισταθμίζοντας την ώθηση που έδινε στον χρυσό η αύξηση του πληθωρισμού και η γεωπολιτική κρίση», σχολίασαν αναλυτές της BCA Research σε σημείωμά τους.
Ωστόσο, η πτώση του δολαρίου κατά 3% στα μέσα Ιουλίου, ο μετριασμός των ανησυχιών για την πορεία του πληθωρισμού και η υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου έσπρωξαν στο +5,7% τον χρυσό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την BCA, που επισήμανε την ελκυστικότητα του χρυσού ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, με τους γεωπολιτικούς κινδύνους να μαίνονται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.
«Ο χρυσός θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά όσο συνεχίζονται οι πρόσφατες πτωτικές τάσεις στο δολάριο και οι αυξήσεις των επιτοκίων», πρόσθεσαν.
Στο πλαίσιο αυτό, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,5% ή 8,30 δολάρια, κλείνοντας στα 1.815,50 δολάρια η ουγγιά.
Στην εβδομάδα, ο χρυσός κέρδισε 1,3% στο μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί του από την αντίστοιχη περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 35 σεντς ή 1,7% στα 20,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 69 δολάρια ή 3% στα 2.219,40 δολάρια η ουγγιά.
Οριακά ανοδικά έκλεισε το συμβόλαιο Οκτωβρίου της πλατίνας στα 957,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 4 σεντς ή 1%, κλείνοντας στα 3,67 δολάρια λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης