Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλευτής Ευρωκοινοβουλίου: Ανόητη και παράλογη η απόφαση της Εσθονίας να κλείσει τα σύνορα για τους Ρώσους

Βουλευτής Ευρωκοινοβουλίου: Ανόητη και παράλογη η απόφαση της Εσθονίας να κλείσει τα σύνορα για τους Ρώσους
Υπάρχει ένας νομοθετικός περιορισμός του καθεστώτος κυρώσεων

Η απόφαση των εσθονικών αρχών, σύμφωνα με την οποία θα απαγορευτεί η είσοδος σε Ρώσους πολίτες και ας διαθέτουν βίζα Σένγκεν, αποτελεί ένδειξη άγνοιας και είναι εντελώς απρόβλεπτη. Αυτό δήλωσε η ευρωβουλευτής Yana Toom, τα λόγια της οποίας παρατίθενται στην πύλη του Εσθονικού Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού (ERR).
«Πρόκειται για μια παράλογη κατάσταση. Ο Υπουργός Εξωτερικών προτείνει την απαγόρευση εισόδου στην Εσθονία στους Ρώσους με βίζα Σένγκεν που έχει εκδοθεί από την πρεσβεία της Εσθονίας και η πρωθυπουργός τον υποστηρίζει, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών» ανέφερε σχετικά η Τoom.
«Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις για ολόκληρο τον χώρο Σένγκεν, ευτυχώς μόνο για εμάς.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαγορεύσουμε τις βίζες που χορηγήσαμε οι ίδιοι χθες στους ανθρώπους.
Κατά τη γνώμη μου, φαινόμαστε λίγο ανόητοι σε αυτήν την κατάσταση».
Είπε επίσης ότι «δεν θα λειτουργήσει για να προωθηθεί η ιδέα της απαγόρευσης βίζας για τους Ρώσους στο Συμβούλιο της ΕΕ».
«Υπάρχει ένας νομοθετικός περιορισμός του καθεστώτος κυρώσεων.
Έχει στόχους: είναι η διατήρηση ή η αποκατάσταση της ειρήνης, η διατήρηση της δημοκρατίας κ.λπ. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω με το μικρό μου κεφάλι πώς θα αποκαταστήσει η απαγόρευση εισόδου των Ρώσων ειρήνη στην Ουκρανία. κεφάλι», κατέληξε ο βουλευτής.

Η προβληματική απόφαση της Εσθονίας 

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Εσθονίας δήλωσε ότι θεωρεί απαραίτητη την απαγόρευση της έκδοσης τουριστικών βίζας σε πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αργότερα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit δήλωσε ότι η πρόταση έχει υποβληθεί προς συζήτηση στην Ε.Ε.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχολιάζοντας τη δυνατότητα θέσπισης τέτοιων περιορισμών, σημείωσε ότι οι χώρες της κοινότητας πρέπει να συμμορφωθούν με τις διεθνείς υποχρεώσεις τους και να εξασφαλίσουν την έκδοση βίζας σε μέλη των οικογενειών πολιτών που ζουν εκεί, εργαζόμενους στον ανθρωπισμό, δημοσιογράφους και κατοίκους.
Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Peskov, σχολιάζοντας την ιδέα της Εσθονίας, σημείωσε ότι μια σειρά από κράτη που έχουν ήδη αναγνωριστεί από τη Μόσχα ως εχθρικά, λόγω της μη φιλικότητας τους, έχουν φτάσει σε απώλεια συνείδησης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης