Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ στέλνει εκτάκτως χιλιάδες στρατιώτες στην Ευρώπη μετά τις δηλώσεις Kiriyenko για ανοικτό πόλεμο με Ρωσία

Το ΝΑΤΟ στέλνει εκτάκτως χιλιάδες στρατιώτες στην Ευρώπη μετά τις δηλώσεις Kiriyenko για ανοικτό πόλεμο με Ρωσία
Σχεδόν 2.400 στρατιώτες θα σταλούν στα μέλη του ΝΑΤΟ σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Σλοβακία για να «καθησυχάσουν τους Συμμάχους μας και να αποτρέψουν τους αντιπάλους μας από ενδεχόμενη απειλή»
Σχετικά Άρθρα
Τμήμα αεροπορικής επίθεσης των ΗΠΑ αποστέλλεται στην Ευρώπη για να βοηθήσει στην προστασία της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, σε μια κίνηση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις ανώτατου στέλεχος του Κρεμλίνου που είπε ότι η Ρωσία διεξάγει πόλεμο όχι μόνο με την Ουκρανία αλλά με ολόκληρη τη στρατιωτική συμμαχία στο ουκρανικό έδαφος.
Την ανάπτυξη της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, η οποία έχει το παρατσούκλι «Screaming Eagles», ανακοίνωσε μάλιστα την Πέμπτη 11/8 η αποστολή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. 
Ανέφερε ότι σχεδόν 2.400 στρατιώτες θα σταλούν στα μέλη του ΝΑΤΟ σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Σλοβακία για να «καθησυχάσουν τους Συμμάχους μας και να αποτρέψουν τους αντιπάλους μας από ενδεχόμενη απειλή».

 Δείτε το σχετικό tweet του ΝΑΤΟ

Οι δηλώσεις Kiriyenko

Την προηγούμενη μέρα, ο Kiriyenko, ο πρώτος αναπληρωτής αρχηγός του ρωσικού προεδρικού επιτελείου, ισχυρίστηκε ότι η Δύση διεξήγαγε μια «καυτή στρατιωτική επιχείρηση» κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Κατανοούμε πολύ καλά ότι στο έδαφος της Ουκρανίας δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με την Ουκρανία και, φυσικά, ούτε με τους Ουκρανούς», ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
«Ολόκληρο το μπλοκ του ΝΑΤΟ διεξάγει έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, στο έδαφος της Ουκρανίας και από τα χέρια των Ουκρανών».
Η αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη έρχεται εν μέσω φόβων ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος της Ρωσίας θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας, πυροδοτώντας πιθανώς μια μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ της 30μελούς συμμαχίας του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων του Ρώσου Προέδρου Putin .
Ενώ ο ίδιος ο Ρώσος ηγέτης δεν είπε ότι η Ρωσία και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο και δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις, έχει προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες ότι όποιες χώρες «δημιουργούν στρατηγική απειλή για τη Ρωσία» κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Ουκρανία μπορούν να περιμένουν «αντίποινα».

Το τμήμα Αεροπορίας των ΗΠΑ κατευθύνεται προς την Ευρώπη

Ένα τμήμα αεροπορικής επίθεσης των ΗΠΑ αποστέλλεται στην Ευρώπη για να βοηθήσει στην προστασία της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. 
Τον Απρίλιο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov δήλωσε σε μια ρωσική τηλεοπτική συνέντευξη ότι όταν η Δύση παρέχει όπλα στην Ουκρανία, «το ΝΑΤΟ ουσιαστικά πηγαίνει σε πόλεμο με τη Ρωσία μέσω πληρεξουσίου και εξοπλίζει αυτόν τον πληρεξούσιο», σύμφωνα με τη Wall Street Journal .
us-air-division-heading-europe.webp

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου, ο Κιριγιένκο κατηγόρησε επίσης τους ηγέτες της Ουκρανίας ότι επέτρεψαν στο έθνος και τον λαό του να γίνουν πληρεξούσιοι του ΝΑΤΟ, ανέφερε η Tass.
«Προσέφεραν το έδαφος της Ουκρανίας και τον λαό της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να οικοδομηθεί μια θεμελιώδης αντιπαράθεση μεταξύ της δυτικής κοινότητας εναντίον της Ρωσίας σε αυτό το έδαφος», είπε.
«Φυσικά, το ΝΑΤΟ θα πολεμήσει, όπως και οι ίδιοι δεν διστάζουν να δηλώσουν, εναντίον της Ρωσίας μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό και χωρίς ίχνος τύψεων».
Αν και το ΝΑΤΟ δεν έχει εμπλακεί άμεσα στον πόλεμο, τα κράτη-μέλη έχουν παράσχει στη κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα βοήθεια και όπλα, όπως το σύστημα πυραύλων High Mobility Artillery Rocket m ή HIMARS που παρέχεται από τις ΗΠΑ, το οποίο έχει τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης πρόσφατα για την επιτυχία του να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις.
Ο στρατός των ΗΠΑ περιγράφει το Screaming Eagles ως ένα αερομεταφερόμενο τμήμα «αναγνωρισμένο για την απαράμιλλη ικανότητά του Air Assault, την ικανότητά του να εκτελεί οποιαδήποτε αποστολή μάχης ή έκτακτης ανάγκης οπουδήποτε στον κόσμο».

Πρώην ανώτερος σύμβουλος Άμυνας ΗΠΑ: Η Αμερική στρέφει εδώ και 10 χρόνια τους Ουκρανούς κατά Ρωσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να στρέφουν την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας από το 2012, εξοπλίζοντας τα ουκρανικά στρατεύματα και προσπαθώντας να βλάψουν τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, και τώρα είναι ξαφνικά... έκπληκτοι, δήλωσε ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ McGregor σε συνέντευξή του στο το κανάλι Judging Freedom.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον McGregor, δεν υπάρχει τίποτα που να εκπλήσσει.

2dd14d0efdd612168a4381a7f09cb8bb_XL.jpg

Το σχέδιο των ΗΠΑ από το 2012

Οικοδομούμε εντόνα τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 2012, και σίγουρα μετά το 2014, όταν οι Ουκρανοί έγιναν ο μεγαλύτερος στρατός που συνδέεται με το ΝΑΤΟ.
Ήταν καλά εξοπλισμένη και καλά εκπαιδευμένη.
Όλα έγιναν για να αμφισβητηθεί ο ρωσικός έλεγχος της Κριμαίας και τελικά να αποτελέσει απειλή για τη Ρωσία, την οποία εμείς - και λέω "εμείς" γενικά, αναφερόμενοι στη διοίκηση από το 2014 - θεωρούσαμε ότι ανταποκρίνεται στα συμφέροντά μας και ότι ήταν επωφελής για εμάς να κάνει τη Ρωσία ευάλωτη στις απειλές και να τους κάνει (τους Ρώσους) να φοβηθούν.
Και το μόνο πράγμα που άκουσα από τότε που ξεκίνησε ήταν: «Στόχος μας είναι να βλάψουμε τη Ρωσία, να την αποδυναμώσουμε».
Και στη συνέχεια οι έντολες ήταν σαφείς και έλεγαν: «Αποδυναμώστε την ώστε να μην μπορεί ποτέ ξανά να κάνει αυτό που κάνει στην Ουκρανία».
Επομένως, ως απάντηση στην ερώτησή σας, δεν νομίζω ότι κανένα από αυτά τα ζητήματα έχει εξεταστεί, και η Ουάσιγκτον κάνει πως ξαφνικά... εκπλήσσεται, κατέληξε ο συνταγματάρχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης