Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Πιθανό το πλαφόν στο πετρέλαιο από τους G7 - Χρειάζεται και η σύμπραξη με Ινδία, Κίνα και Ινδονησία

Scholz: Πιθανό το πλαφόν στο πετρέλαιο από τους G7 - Χρειάζεται και η σύμπραξη με Ινδία, Κίνα και Ινδονησία
O Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι για έχει νόημα το σχέδιο των χωρών του G7 προϋποθέτει ότι θα συνεργαστούν με χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ινδονησία
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο το G7 να ανάψει πράσινο φως για επιβολή πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου, άφησε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, σημειώνοντας ωστόσο ότι μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει τη σύμπραξη και άλλων εταίρων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το G7 συζητά ένα πιθανό ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου, αλλά μια τέτοια πρωτοβουλία απαιτεί εταίρους πέρα από το G7 για να λειτουργήσει.
Σημειώνεται ωστόσο ότι για έχει νόημα το σχέδιο των χωρών του G7 προϋποθέτει ότι θα συνεργαστούν με χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ινδονησία που αυτή τη στιγμή αποτελούν το «άλλο μονοπάτι» για τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες προσφέροντας μια πολύτιμη εναλλακτική στον Putin.
Παράλληλα σημείωσε ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε ό,τι έχει να κάνει με την επερχόμενη ενεργειακή κρίση που θα κορυφωθεί τον χειμώνα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να χειριστεί αυτές τις δύσκολες στιγμές με αλληλεγγύη, αυτό είναι κάτι στο οποίο δεσμεύομαι ρητά», είπε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
«Πιστεύω ότι, ως η μεγαλύτερη χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομία και τον μεγαλύτερο πληθυσμό στο κέντρο της Ευρώπης, έχουμε ένα ειδικό καθήκον» πρόσθεσε. Επίσης, είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνησή του σέβεται και θα υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης