Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Το σκάνδαλο των υποκλοπών, «σκιά» στις επιτυχίες Μητσοτάκη - Απρόβλεπτες οι πολιτικές συνέπειες

Handelsblatt: Το σκάνδαλο των υποκλοπών, «σκιά» στις επιτυχίες Μητσοτάκη - Απρόβλεπτες οι πολιτικές συνέπειες
Ο Γερμανός αρθρογράφος σχολιάζει πως η υπόθεση των υποκλοπών θα μπορούσε να δώσει ώθηση στα κόμματα της Αριστεράς, ενόψει των εκλογών
Σχετικά Άρθρα

Το σκάνδαλο των υποκλοπών συνεχίζει να απασχολεί τον διεθνή Τύπο. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να δώσει εξηγήσεις σε σκάνδαλο υποκλοπών» είναι ο τίτλος δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
Συγκεκριμένα, ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας στην Αθήνα, Gerd Hoehler, σχολιάζει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στη χώρα, επισημαίνοντας ότι «από την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από μία τριετία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά διαρκώς υπό συνθήκες κρίσης. Αρχικά η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά η πανδημία και η διαμάχη με την Τουρκία για τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις οικονομικές ζώνες στο Αιγαίο, στη συνέχεια ο πληθωρισμός-σοκ, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα ενεργειακά… και τώρα η επόμενη κρίση – η οποία όμως αυτή τη φορά είναι «σπιτική». Η υπόθεση κατασκοπείας ενός γνωστού πολιτικού και ενός ερευνητή δημοσιογράφου ρίχνει σκιές στο ιστορικό επιτυχιών του Έλληνα πρωθυπουργού».
Όπως αναφέρει ο συντάκτης, δεν μπορούν ακόμη να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις όσον αφορά τις πολιτικές συνέπειες του σκανδάλου. Ωστόσο, ο ίδιος θεωρεί ότι αν και «ο 54χρονος συντηρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει κακομάθει από την επιτυχία μέχρι στιγμής» τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν, καθώς το αργότερο την άνοιξη θα γίνουν εκλογές: «Στις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει σαφές προβάδισμα. Όμως η υπόθεση των υποκλοπών θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερη υποστήριξη στα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης».
Hande.JPG

Τα ερωτήματα

Σε παλιότερο δημοσίευμα της, η Handelsblatt είχε θέσει σειρά ερωτημάτων για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη: «Πώς οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και η ελληνική δικαιοσύνη κατασκόπευαν έναν ευρωβουλευτή και εξέχοντα εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης μόνο επειδή το ζητούσαν ξένες μυστικές υπηρεσίες; Το γνώριζε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών;».
Όσον αφορά, την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος επίσης καταγγέλλει πως το κινητό ήταν «παγιδευμένο», προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: «Γιατί και με πρωτοβουλία ποιου τέθηκε υπό παρακολούθηση ο οικονομικός δημοσιογράφος; Οι Reporters United αναφέρονται σε έγγραφο, το οποίο φέρεται να δείχνει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Κουκάκη "για λόγους εθνικής ασφάλειας". Η σε βάρος του κατασκοπία θα μπορούσε να σχετίζεται με το γεγονός ότι ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς στην πολιτική και τις επιχειρήσεις αλλά και φερόμενες υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος στον τραπεζικό τομέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης