Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στην Ασία, ο Hang Seng -2,5% - Ανησυχία για τη ζήτηση στην Κίνα

Πτώση στην Ασία, ο Hang Seng -2,5% - Ανησυχία για τη ζήτηση στην Κίνα
Ο δείκτης blue-chip Shanghai Shenzhen CSI 300 της Κίνας υποχώρησε 1,2%
Πτώση καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, καθώς η πτώση στις τιμές παραγωγού, ενισχύει την ανησυχία για την υποτονική ζήτηση στον μεγαλύτερο εξαγωγικό προορισμό της περιοχής, με την προσοχή να στρέφεται στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας.
Ο δείκτης blue-chip Shanghai Shenzhen CSI 300 της Κίνας υποχώρησε 1,2%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite έχασε 0,6%.
Οι βιομηχανικές μετοχές της Κίνας δέχονται ισχυρές πιέσεις, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγού υποχώρησε σε χαμηλό 17 μηνών τον Ιούλιο, αντανακλώντας την υποτονική δραστηριότητα στον απόηχο πολλών περιορισμών λόγω COVID-19.
Η ανάγνωση δείχνει επίσης την υποτονική ζήτηση για εξαγωγές εμπορευμάτων προς την Κίνα, οι οποίες αποτελούν σημαντικό οικονομικό μοχλό για αρκετές ασιατικές χώρες.
Την ίδια ώρα,οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,7%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2020-  λίγο χαμηλότερα από το 2,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Μεγάλες απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές της τεχνολογίας, καθώς στη Wall Street ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε 1,2%, μετά τις αρνητικές προβλέψεις από την εταιρεία παραγωγής chip Micron Technology.
Ο δείκτης Asia Dow σημείωνε πτώση 0,77% στις 3.230 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε 2,5% στις 19.506 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,65% στις 27.819 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης