Τελευταία Νέα
Speculator

Οι αμοιβές που «φύτρωσαν» εκ των υστέρων για τον CEO της Frigoglass και η Γενική Συνέλευση

Οι αμοιβές που «φύτρωσαν» εκ των υστέρων για τον CEO της Frigoglass και η Γενική Συνέλευση
Ο CEO της εταιρίας κ. Νικόλαος Μαμουλής το 2021 έλαβε αποδοχές 1,32 εκ ευρώ από 889 χιλιάδες ευρώ την προηγούμενη χρονιά

Σύγχυση προκαλεί η Ημερήσια Διάταξη της Γενικής Συνέλευσης της Frigolglass σε ότι αφορά στις αποδοχές της διοίκησης και συγκεκριμένα του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Εκ των υστέρων καλούνται οι μέτοχοι της Frigoglass στη Γενική Συνέλευση της εταιρίας που έχει συγκληθεί για τις  8 Σεπτεμβρίου να επικυρώσουν επιπλέον ποσό 1,49 εκ ευρώ από τα 1,55 εκ ευρώ που είχε προεγκρίνει η Γενική Συνέλευση του 2021 για αμοιβή παραστάσεων των μελών του ΔΣ και αμοιβή του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου.
Ποια είναι η αιτιολογία;

Ότι πρόκειται  για μεταβλητές αποδοχές του μακροπρόθεσμου προγράμματος (LTIP), η καταβολή των οποίων πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της τετραετούς περιόδου (2018 – 2021) σύμφωνα με την πολιτική αποδοχών.
Ταυτόχρονα οι μέτοχοι καλούνται να προεγκρίνουν για τη χρήση του 2022, κατ’ ανώτατο όριο, το συνολικό ποσό των δύο εκατομμυρίων επτακοσίων πενήντα χιλιάδων (2.750.000 €) Ευρώ για την αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου, την αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την αμοιβή του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, για την παράστασή τους στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και τις προσφερόμενες προς την Εταιρεία υπηρεσίες, αντίστοιχα.
Στο παραπάνω ποσό όπως αναφέρει η εταιρία περιλαμβάνεται η καταβολή της μεταβλητής αμοιβής του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Μεταβλητών Αποδοχών (LTIP) για την τετραετία (2018-21), σύμφωνα με την πολιτική αποδοχών.

Όλα τα παραπάνω ποσά αφορούν σε πρόσθετες αποδοχές του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας οι οποίες ωστόσο δεν προσδιορίζονται επακριβώς.
Επιπλέον είναι τουλάχιστον αντιφατικό από τη μια πλευρά η εταιρία να ζητεί για τον ίδιο λόγο εκ των υστέρων έγκριση και προέγκριση ταυτόχρονα.
Διότι αν χρειάζεται προέγκριση καταβολής είναι προφανές ότι η εκ των υστέρων έγκριση χρημάτων που έχουν ήδη καταβληθεί δημιουργεί το εύλογο ερώτημα κατά πόσο η διαδικασία κινείται εντός των προβλέψεων της νομοθεσίας.
Γεγονός είναι πάντως ότι ο CEO της εταιρίας κ. Νικόλαος Μαμουλής το 2021 έλαβε αποδοχές 1,32 εκ ευρώ από 889 χιλιάδες ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης