Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ευλογιά των πιθήκων: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ ο 27χρονος μετά από επιπλοκές

Ευλογιά των πιθήκων: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ ο 27χρονος μετά από επιπλοκές
Ο νεαρός άνδρας νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά από δερματική επιπλοκή η οποία όμως δεν εμπνέει καμία ανησυχία για τη ζωή του
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά την είδηση ότι υπάρχει κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Κατά τις ίδιες πηγές, η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έκανε πρόσφατα ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών του.
Ο νεαρός άνδρας νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μετά από δερματική επιπλοκή η οποία όμως δεν εμπνέει καμία ανησυχία για τη ζωή του.
"Έχουμε εξάπλωση, ευρωπαϊκά αλλά και εγχώρια, όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων, όμως οι γιατροί είναι υποψιασμένοι και άμεσα στέλνουν τους ασθενείς για περαιτέρω εξετάσεις στα νοσοκομεία, ενώ και ο κόσμος θεωρώ πως είναι σωστά ενημερωμένος. Τα περισσότερα περιστατικά νοσηλεύονται κατ' οίκον. Για να κολλήσει κάποιος θέλει κοντινή επαφή και συγχρωτισμό", εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ στην Α' Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ Συμεών Μεταλλίδης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης