Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Αυστηροί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή των νόμων ενάντια στη βία στα γήπεδα

Θεοδωρικάκος: Αυστηροί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. για την εφαρμογή των νόμων ενάντια στη βία στα γήπεδα

Εκτενείς έλεγχοι στις λέσχες φιλάθλων και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του πρωταθλήματος για την εύρυθμη λειτουργία καμερών ασφαλείας και control room

 

Το πρωτάθλημα της Super League 2022-2023 θα ξεκινήσει με πλήρη εφαρμογή της Νομοθεσίας, επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τον έλεγχο της βίας στα γήπεδα.
Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημερώθηκε για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία στις λέσχες φιλάθλων , ώστε αυτές να λειτουργούν υπό τις προϋποθέσεις του Νόμου και ζήτησε τον τεχνικό έλεγχο έως τις 17 Αυγούστου όλων των καμερών ασφαλείας και των control room στα 14 γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Πρωταθλήματος.
«Η Ελληνική Αστυνομία είναι εγγυητής της εφαρμογής του Νόμου. Πέρυσι, συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε της ελληνική κοινωνία, η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, συνελήφθησαν όλοι οι ένοχοι, όμως απόλυτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ώστε η Νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Κ. Τσουβάλας, ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κ. Σκούμας, ο Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γ. Γιάννινας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γ. Κανέλλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελ. Γκαρίλας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Εμμ. Δουρβετάκης.

Οι οδηγίες

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν:

  • Όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας από την Ελληνική Αστυνομία κατά την είσοδο στα γήπεδα, με την επιβολή των ανάλογων ποινών που προβλέπει ο Νόμος στους παραβάτες
  • Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο
  • Οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο