Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mizuho Securities: Δίχως νόημα το ράλι ανόδου της Wall Street - Παραμένει σε bear market

Mizuho Securities: Δίχως νόημα το ράλι ανόδου της Wall Street - Παραμένει σε bear market
Βλέπουμε το πρόσφατο ράλι της Wall Street ως μια άλλη ανάκαμψη σε μια bear market, ανέφερε η Mizuho Securities
Το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς από την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve στα τέλη Ιουλίου φαίνεται ολοένα και δίχως νόημα, με τα μακροοικονομικά θεμελιώδη μεγέθη, ιδιαίτερα εκείνα από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, να μην συμβαδίζουν με την κίνηση.
Αυτό ανέφεραν οι αναλυτές της Mizuho Securities, τονίζοντας ότι ενώ πολλοί επενδυτές έχουν στοιχηματίσει ότι η Fed θα απομακρυνθεί από την επιθετική της στάση για αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος, κινδυνεύουν να «αγνοήσουν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα».
«Για αρχή, η αναμενόμενη αντιστροφή της πολιτικής το 2023 απαιτεί μια εξαιρετικά ασυνήθιστη επιβράδυνση του πληθωρισμού από τα επίπεδα άνω του 9% τον περασμένο μήνα», εξήγησε η Mizuho Securities.
«Εναλλακτικά, μια αντιστροφή της πολιτικής το 2023 θα μπορούσε να προκληθεί από μια απρόβλεπτη οικονομική κατάρρευση, αλλά αυτοί οι τύποι μετατοπίσεων δεν είναι ποτέ καλοί για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, επομένως και πάλι το ράλι των μετοχών δεν φαίνεται να συγχρονίζεται με τα μακροοικονομικά θεμελιώδη».

Παραμένει σε bear market η Wall Street

Σύμφωνα με την Mizuho Securities, η έγκριση από τους Δημοκρατικούς του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, ενός μεγάλου πακέτου για την υγειονομική περίθαλψη, το κλίμα και τη φορολογία, το οποίο περιλαμβάνει ορισμένες αυξήσεις εταιρικών φόρων, «υποδεικνύει ότι οι αγορές πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο αυστηρή δημοσιονομική πολιτική πέρα ​​από τη συνεχιζόμενη σύσφιξη της Fed».
Επίσης, το νομοσχέδιο κινδυνεύει επίσης να μειώσει την εταιρική ανάπτυξη και τα κέρδη.
«Ως εκ τούτου, βλέπουμε το πρόσφατο ράλι ως μια άλλη ανάκαμψη σε μια bear market που θα πρέπει να ξεμείνει από καύσιμα πριν από τις 4.200 μονάδες για τον S&P 500, υπονοώντας ότι αυτό είναι πλέον το ανώτερο άκρο στο εύρος συναλλαγών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης