Τελευταία Νέα
Διεθνή

To αδίστακτο καθεστώς Zelensky κατηγορεί τους ρώσους για τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia – Ζητάει καθολικό embargo

To αδίστακτο καθεστώς Zelensky κατηγορεί τους ρώσους για τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia – Ζητάει καθολικό embargo
Ο Zelensky ζητάει η Δύση να απαγορεύσει σε όλους τους ρώσους τα ταξίδια…να υπάρξει καθολικό embargo

Τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia τον βομβάρδισαν οι Ουκρανοί.
Το θέμα αυτό δεν είναι θολό ή ασαφές αλλά οι Ουκρανοί στην προσπάθεια τους να ενοχοποιήσουν ως συνήθως την Ρωσία και να κινητοποιήσουν την Δύση…με στόχο να κατηγορήσουν την Ρωσία ως χώρα τρομοκράτη…
Τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia τον βομβάρδισαν οι Ουκρανοί…
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia προς την Νότια Ουκρανία ελέγχεται εδώ και καιρό από τις ρωσικές δυνάμεις… δηλαδή κατά τον Zelensky οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις ρωσικές δυνάμεις για ποιο λόγο να διακινδυνεύουν μια τέτοια ανόητη πράξη;
Όμως οι Ουκρανοί έχουν πολλούς λόγους να βομβαρδίσουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia, να κινητοποιήσουν την Δύση, να ενοχοποιήσουν την Ρωσία και να αποτρέψουν το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα στην Zaporizhia για ένταξη στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Κυνικό το καθεστώς Zelensky

H Ουκρανία προσπαθεί να ενοχοποιήσει τον ρωσικό στρατό ότι βομβάρδισε τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia, δήλωσε ο Igor Vishnevetsky, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο κυνισμός των δηλώσεων που έγιναν από την Ουκρανία είναι εντυπωσιακός, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων του Προέδρου Zelensky ότι τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση στο τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia ή ZNPP».
«Φαίνεται ότι η κοινή λογική των σημερινών ουκρανών ηγετών έχει χαθεί.
Προσπαθούν να πείσουν ότι «ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει τα ρωσικά στρατεύματα που φυλάνε τώρα τον σταθμό.
Την ίδια στιγμή, οι προπαγανδιστές της Ουκρανίας ισχυρίζονται επίσης ότι ένας εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosatom φέρεται να συντονίζει αυτούς τους βομβαρδισμούς προκειμένου να αποκοπεί ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia από το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα».

Ένα τέτοιο τερατώδες ψέμα αποκαλύπτεται εύκολα.
Σύμφωνα με τους ρώσους ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού είναι έγκλημα.
«Θα ήθελα να ελπίζω ότι η κατανόηση της κρισιμότητας της κατάστασης και η αίσθηση πραγματικού κινδύνου θα υπερισχύσουν έναντι των πολιτικών σκοπιμοτήτων».
Ο Zelensky πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να επιτίθεται στη μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση που λειτουργεί στην Ευρώπη»…

Ο Zelensky ζητάει η Δύση να απαγορεύσει σε όλους τους ρώσους τα ταξίδια…να υπάρξει καθολικό embargo

Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να απαγορεύσουν σε όλους τους Ρώσους να εισέλθουν στο έδαφός τους, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Washington Post.
Σύμφωνα με τον Zelensky, «οι πιο σημαντικές κυρώσεις είναι το κλείσιμο των συνόρων, επειδή οι Ρώσοι παίρνουν γη που ανήκει σε κάποιον άλλο».
Επομένως, «θα πρέπει να ζουν στον δικό τους κόσμο μέχρι να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους».
Κατά τον Zelensky, αυτό το μέτρο θα πρέπει να ισχύει ακόμη και για όσους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας εγκατέλειψαν τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ενέργειες των αρχών.
«Όποιοι είναι οι Ρώσοι στείλτε τους ξανά στη Ρωσία», πρόσθεσε.

Κατά τον Zelensky θα πρέπει να κληθεί ολόκληρος ο πληθυσμός της Ρωσίας να λογοδοτήσει.
«Αυτός ο πληθυσμός επέλεξε αυτή την κυβέρνηση και δεν εναντιώνονται σε αυτά που διαπράττει».
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας χαρακτήρισε επίσης «αδύναμες» τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί κατά της Ρωσίας σε σύγκριση με το κλείσιμο των συνόρων για τους Ρώσους για ένα χρόνο και την εισαγωγή πλήρους εμπάργκο στην αγορά ρωσικών ενεργειακών πόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης