Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Πύρινη κόλαση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - Ένας νεκρός και τραυματίες

Κούβα: Πύρινη κόλαση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - Ένας νεκρός και τραυματίες
Η Κούβα εισάγει το ήμισυ του αργού πετρελαίου της, κυρίως από τη Βενεζουέλα.
Σχετικά Άρθρα
Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει τις τελευταίες ημέρες η Κούβα, καθώς παλεύει για τέταρτη μέρα να περιορίσει μια τεράστια φωτιά σε αποθήκη καυσίμων στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Η αποθήκη προμηθεύει το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις εάν οι προμήθειες αργού στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο έχουν διακοπεί.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας μετέδωσαν τουλάχιστον ένα άτομο νεκρό, 125 τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενους.
Ελικόπτερα του Κουβανικού Στρατού έκαναν κύκλους στο βιομηχανικό συγκρότημα Matanzas τη Δευτέρα 8/8, πετώντας νερό στη φωτιά με εξειδικευμένους κάδους, αν και οι προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς φαίνεται να απέτυχαν καθώς ένα τρίτο τανκ έπιασε φωτιά.
«Η τρίτη δεξαμενή κατέρρευσε επίσης, αφού χύθηκε καύσιμο από τη δεύτερη, θέτοντας περαιτέρω σε κίνδυνο την κατάσταση τις πρώτες πρωινές ώρες», έγραψε η κουβανική προεδρία στο Twitter.
Τι περιείχαν οι δεξαμενές

Δύο δεξαμενές αποθήκευσης -- η μία περιείχε 26.000 κυβικά μέτρα πετρελαίου και η άλλη περιείχε περίπου 50.000 κυβικά μέτρα μαζούτ -- πήραν φωτιά το βράδυ της Παρασκευής 5/8, αφού κεραυνός χτύπησε το συγκρότημα.
Πυροσβέστες της Βενεζουέλας, του Μεξικού και της Κούβας προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά, καθώς οι αξιωματούχοι λένε ότι κατάφεραν να ρίξουν τουλάχιστον 520 κυβικά μέτρα μαζούτ.
Η Κούβα εισάγει το ήμισυ του αργού πετρελαίου της, κυρίως από τη Βενεζουέλα, και εάν υποστούν ζημιές οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπως το Matanzas, θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη περισσότερες διακοπές ρεύματος και αναταραχές.
Και επίσης, μια τελευταία ερώτηση... Η αποθήκη χτυπήθηκε από «κεραυνό», ή μήπως σαμποτάρεται;
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης