Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ακυβερνησία αυξάνει κατακόρυφα το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα – Οι υποκλοπές ταφόπλακα στη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η ακυβερνησία αυξάνει κατακόρυφα το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα – Οι υποκλοπές ταφόπλακα στη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Ακυβερνησία στην Ελλάδα, πολιτικό αδιέξοδο και αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία

Η κυβέρνηση έχει πατήσει το κουμπί της ηθικής της απογύμνωσης καθώς οι συνεχείς κυβερνητικές διαρροές για το θέμα των υποκλοπών της έχουν κάνει να χάσει κάθε θεσμική νομιμοποίηση.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πιαστεί ψευδόμενη στο θέμα των αποδεδειγμένων, πλέον, υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων της και φυσικά το πολυθρύλητο μήνυμα Μητσοτάκη δεν μπορεί να αλλάξει το πολιτικό κλίμα που είναι εναντίον της.

Ταφόπλακα στην συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Το ελληνικό Watergate δεν το λέμε εμείς, πλέον, το λένε όλος ο διεθνής Τύπος, δεν βάζει μόνο ταφόπλακα στην κυβερνητική θητεία και το πολιτικό μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά βάζει τέλος και στην συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ και δυνητικά βάζει τέλος στην κυβερνησιμότητα της χώρας αφού το μέχρι πρότινος σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν είναι εφικτό.
Ουσιαστικά αυξάνεται το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα, σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα βρεθεί σε ένα τρομακτικό πολιτικό αδιέξοδο και ήδη επιχειρηματικά συμφέροντα τρίβουν τα χέρια τους με αυτήν την εξέλιξη.

Πως φτάσαμε ως εδώ;

Προσωπικές οι ευθύνες Μητσοτάκη για το σκάνδαλο υποκλοπών

Ο Πρωθυπουργός επέβαλε την αλλαγή του νόμου για την υπαγωγή της ΕΥΠ στο Πρωθυπουργικό γραφείο άρα έχει την πολιτική ευθύνη.
Είτε έγιναν εν αγνοία του οι υποκλοπές, είτε έγινε με γνώση και εντολή του έχει την ευθύνη και θα πρέπει να απολογηθεί τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί.
Αν έγιναν εν αγνοία του τότε θεωρείται πολιτικά ακατάλληλος για την πρωθυπουργική καρέκλα για έναν μόνο λόγο, διότι την υπηρεσία την έφερε στο ίδιο του το γραφείο.
Αν έγιναν εν γνώση του θα πρέπει να απολογηθεί γιατί έγιναν οι υποκλοπές.
Και στις δύο περιπτώσεις είναι εκτεθειμένος. Και δεν φτάνει ούτε η θυσία Δημητριάδη, ούτε φυσικά η αποπομπή Κοντολέοντα.

Επικοινωνιακή διαχείριση για κλάματα από τη ΝΔ

Ανώτατος αξιωματούχος της ΝΔ, ο διευθυντής του γραφείο τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σε συνέντευξή του τόνιζε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να απολογηθεί γιατί τέθηκαν υπό την παρακολούθηση οι τηλεφωνικές του συνομιλίες, σαν να γνωρίζει με ποιους και γιατί συνομιλούσε.
Ουσιαστικά, ένα ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου γνωρίζει το περιεχόμενο των υποκλοπών ή έστω το ρεζουμέ των συνομιλιών.
Είναι δυνατό στην Ελλάδα του 2022 να γίνεται κάτι τέτοιο;
Επίσης, να τονίσουμε ότι το Μαξίμου αρνείται ότι ο Πρωθυπουργός θέλησε να εκφράσει συγνώμη στον Ν. Ανδρουλάκη διαψεύδοντας το πρωτοσέλιδο του Βήματος.
Αυτό είναι ένα επεισόδιο που θα έχει συνέχεια, γνωρίζοντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπάρχουν πίσω από τον ΔΟΛ.

Οι κυβερνητικές και παρακυβερνητικές διαρροές δημιουργούν ένα νέο βρώμικο 1989

Παρακυβερνητικοί λογαριασμοί στο twitter άφηναν να εννοηθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ύποπτο παρελθόν σε σχέση με τις προσωπικές του σχέσεις.
Ουσιαστικά, υπονοούσαν ότι έχει προβεί σε ποινικά κολάσιμες πράξεις κατά των πρώην συντρόφων του.
Θυμίζουν παρακρατικές πρακτικές άλλης εποχής όλα αυτά.
Οι υπόλοιπες κυβερνητικές πηγές που έλεγαν ότι η εισαγγελική παρέμβαση για την νόμιμη παρακολούθηση των συνομιλιών έγινε βάσει αιτημάτων της αρμενικής και της ουκρανικής αρχής, ήταν ψεύτικες.
Διαψεύστηκαν από τις πρεσβείες των χωρών και εδώ φαίνεται ότι η κυβέρνηση πιάνεται ψευδόμενη για άλλη μία φορά.
Όλα αυτά θυμίζουν ένα νέο βρώμικο 1989, όταν παρακολουθείτο η ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου, η διαρροή φωτογραφιών της συντρόφου του Μιμής, με αποκορύφωμα τα pampers με τα χρήματα για το σπίτι στην Εκάλη, όπου στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπανδρέου δικαιώθηκε.

Πιο κοντά πλέον το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, οριστικό τέλος ο δίαυλος με ΝΔ

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία που διατηρούσαν έναν υπαρκτό δίαυλο επικοινωνίας και αποτελούν πόλο κοινών θέσεων σε πολλά ζητήματα, πλέον είναι εχθρικά κόμματα το ένα με το άλλο.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση υποτιμητικά από την αρχή αλλά ακόμα χειρότερα και επ’ αφορμή των υποκλοπών στο κινητό του τηλέφωνο.
Από την άλλη, το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένα στίγμα στη κυβέρνηση ΝΔ που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ.
Οπότε θεωρείται απίθανη, πλέον, κάθε συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πιο εύκολη είναι, πλέον, η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ κάτω από συγκεκριμένη ατζέντα και με συμφωνημένα πρόσωπα και θέσεις.

Ακυβερνησία στην Ελλάδα, πολιτικό αδιέξοδο και αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία

Ωστόσο έτσι όπως είναι το πολιτικό σκηνικό και τα ποσοστά των κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ χρειάζονται και άλλο κόμμα για να δημιουργήσουν κυβέρνηση μειοψηφίας, ένα θνησιγενές κατ’ εμάς σενάριο που οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο.
Όμως, από τη στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πλέον σε εχθρικά μονοπάτια άρα είναι απίθανο να συνεργαστούν μετεκλογικά, τότε η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα είναι γεγονός.
Μετά τη κυβέρνηση Μητσοτάκη , που έχουμε πει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών την φέρνει υπό προθεσμία, θα έχουμε μακρά πολιτική αστάθεια, αδιέξοδο και ακυβερνησία που θα αποτυπωθεί και στις εκθέσεις για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, στις διεθνείς αγορές και αλλού.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης