Διεθνή

Mamer (Κομισιόν): Η Ρωσία βρίσκει δικαιολογίες για να μη δώσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη

Mamer (Κομισιόν): Η Ρωσία βρίσκει δικαιολογίες για να μη δώσει φυσικό αέριο στην Ευρώπη
Δικαιολογία χαρακτήρισε το επιχείρημα της Gazprom ότι αδυνατεί να παραλάβει την επισκευασμένη τουρμπίνα της Siemens λόγω των κυρώσεων και γι' αυτό δεν μπορεί να δώσει περισσότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο Eric Mamer, εκπρόσωπος της Κομισιόν, τόνισε ότι καμία δέσμη κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία δεν απαγορεύει την επιστροφή και εγκατάσταση της τουρμπίνας της Siemens στη Ρωσία.
«Τίποτα δεν απαγορεύει την επιστροφή και εγκατάσταση της τουρμπίνας της Siemens στη Ρωσία. Οτιδήποτε άλλο λέγεται για το συγκεκριμένα θέμα είνα απλά και ξεκάθαρα λάθος. Ό,τι λέει η Ρωσία είναι βασικά μια δικαιολογία για να μην προμηθεύσει φυσικό αέριο στην ΕΕ», ανέφερε ο Eric Mamer. 
Σημείωσε, επίσης, ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Layen έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει τον «εκβιασμό» από την πλευρά της Μόσχας όσον αφορά την προμήθεια ενέργειας στην ΕΕ.
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει υιοθετήσει έξι πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, βάσει των εξελίξεων στην Ουκρανία.
«Στόχος είναι να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση κατά της Ρωσίας όσο διαρκεί αυτός ο πόλεμος. Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, η ΕΕ υιοθέτησε σειρά αποφάσεων που θίγει διάφορα είδη ρωσικών ορυκτών καυσίμων, όπως τον άνθρακα και το πετρέλαιο, όμως το φυσικό αέριο δεν είναι στο τραπέζι και δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες για πιθανές μελλοντικές κυρώσεις», πρόσθεσε ο Mamer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης