Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην ΕΥΠ ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) για την υπόθεση παρακολούθησής του

Στην ΕΥΠ ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) για την υπόθεση παρακολούθησής του
Tο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη παρακολουθείτο επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το Predator

Στην ΕΥΠ αναμένεται να κληθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικά στελέχη, το κινητό του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθείτο επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το Predator, να διακόπτεται δύο μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε».
Επισημαίνεται ωστόσο πως δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση.
Σημειώνεται δε πως η εν λόγω παρακολούθηση δεν έγινε με το Predator, αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Η καταγγελία του Ανδρουλάκη λειτούργησε ως καταλύτης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι οποίες επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση για τους χειρισμούς της ΕΥΠ και όταν κατέστη σαφές τι συμβαίνει, δεν επέτρεψε περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεών του. "Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δια της παραίτησης Δημητριάδη, αλλά πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη", επισημαίνουν.
Η κλήση του θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη ο οποίος ορίστηκε αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κοντολέοντος ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης