Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Στο -0,16% ο S&P 500, o Νasdaq -0,5%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – Στο -0,16% ο S&P 500, o Νasdaq -0,5%

Μεικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…

Μεικτά πρόσημα σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής χρηματαγοράς την Παρασκευή 5 Αυγούστου, με βαρίδι τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – κάτι το οποίο προοιωνίζεται περαιτέρω και πιο δυναμικές επιτοκιακές αυξήσεις εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed), ώστε να τιθασευθεί ο πληθωρισμός…
Ο επιθετικός ρυθμός αύξησης επιτοκίων από τη Fed, εκτιμάται ότι θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. 
«Αυτά που ακούσαμε από διάφορους αξιωματούχους της Fed αυτή την εβδομάδα ό,τι είναι πολύ νωρίς να γίνει στροφή από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής επιβεβαιώνονται με μια τόσο "καυτή" έκθεση για την απασχόληση.
Προσφέρει στη Fed επιχειρήματα να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, προκαλώντας αναταραχή στην αγορά» δήλωσε διαχειριστής χαρτοφυλακίου στο Reuters.
Oι αγορές προεξοφλούν τώρα πιθανότητα 65% για μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο έναντι 40% πριν την ανακοίνωση των στοιχείων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,23%, στις 32.803 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κινήθηκε στο -0,16%, στις 4.145 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαπραγματεύτηκε στο -0,5%, στις 12.657 μονάδες.
Καταγραφή_310.JPG
Στα μάκρο, θετικά είναι τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς η ανεργία υποχώρησε τον Ιούλιο του 2022 στο 3,5% από 3,6%.
Παράλληλα, δημιουργήθηκαν 528 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, διπλάσιες από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.
anergia_1.jpg

Πιέσεις στις αγορές με το βλέμμα στη Fed

Τα πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στις διεθνείς αγορές, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Ο επιθετικός ρυθμός αύξησης επιτοκίων από τη Fed, εκτιμάται ότι θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε -0,65%, στις 13.573 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες -0,11%, στις 7.439 μονάδες.
Στις 6.472 μονάδες με πτώση 0,63% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,26% στις 22.586 μονάδες.
Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωναν άνοδο 0,6% καθώς ο χαλκός και τα περισσότερα άλλα βασικά μέταλλα συνέχισαν να λαμβάνουν στήριξη από το ασθενέστερο δολάριο.

Στα μάκρο, απρόσμενη άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Ιούνιο, έδειξαν τα επίσημα στοιχεία της Destatis την Παρασκευή, υποδηλώνοντας ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα κερδίζει δυναμική ανάκαμψης.
Η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα προσαρμοσμένα στοιχεία, έναντι -0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές και 0,2% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,5% τον Ιούνιο έναντι πτώσης -1,41% που είχε καταγραφεί προηγουμένως. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης