Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλεύρης: Από το φθινόπωρο και μετά τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Omicron

Πλεύρης: Από το φθινόπωρο και μετά τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Omicron
Σε κάμψη τα κρούσματα, πτώση τις επόμενες εβδομάδες υποστήριξε ο υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Omicron που θα περιλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5 αναμένονται στην Ελλάδα από το φθινόπωρο και μετά διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πλεύρης είπε πως μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να δοθεί η έγκριση για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που είναι επικαιροποιημένα ως προς τη μετάλλαξη Omicron, τα οποία θα προστατεύουν από νόσηση και βάρια νόσηση αλλά και από την μόλυνση, σύμφωνα με την ενημέρωση και την εκτίμηση των φαρμακευτικών εταιρειών.
Επιπλέον, σημείωσε πως λίγο αργότερα αυτά τα εμβόλια θα συμπεριλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5.
«Για το λόγο αυτό η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα» υποστήριξε ο υπ.Υγείας, ο οποίος ερωτηθείς αν βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης εμβολίων τα οποία θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη ή εισπνεόμενα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες και μελέτες σε αλλά επίπεδα, αλλά δεν γνωρίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτά, καθώς είναι καθαρά επιστημονικό θέμα.

Σε κάμψη η πανδημία

Για την πορεία της πανδημίας, ο κ.Πλεύρης ανέφερε ότι το κύμα κορωνοϊού που επικράτησε τον Ιούνιο και του Ιούλιο έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε μια κάμψη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πτώση των κρουσμάτων και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.
Όπως είπε, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση του χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, στα αντιικα φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα και στα πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης