Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tsai Ing – wen (Ταϊβάν): Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στην Κίνα, εάν χρειαστεί…

Tsai Ing – wen (Ταϊβάν): Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στην Κίνα, εάν χρειαστεί…
Η κυβέρνηση και ο στρατός μας παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις είπε η πρόεδρος της Ταϊβάν

Την θέση πως η Ταϊβάν είναι έτοιμη να απαντήσει στην Κίνα εφόσον αυτό καταστεί απαραίτητο διατύπωσε η πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing – wen.
«Η κυβέρνηση και ο στρατός μας παρακολουθούν στενά τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις επιχειρήσεις πληροφοριακού πολέμου της Κίνας.
Καλώ τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τη δημοκρατική Ταϊβάν και να σταματήσει οποιαδήποτε κλιμάκωση στην περιφερειακή ασφάλεια» υποστήριξε η πρόεδρος της Ταϊβάν.
Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι δεν επιζητά καμία κλιμάκωση της έντασης με την Κίνα, επισημαίνοντας ότι δεν ανταγωνίζεται κανέναν.
Επιπλέον, ενημέρωσε ότι κινεζικά πλοία και αεροσκάφη παραβίασαν τη μέση γραμμή των συνόρων Ταϊβάν – Κίνας με αποτέλεσμα να τεθούν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν.

Προκλητική η Κίνα

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, μιλώντας στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των κρατών του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας, είπε πως η αντίδραση της Κίνας στην επίσκεψη που έκανε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi στην Ταϊβάν είναι «κατάφωρα προκλητική», τονίζοντας πως η Κίνα επιδιώκει να εκφοβίσει όχι μόνο την Ταϊβάν αλλά και τους γείτονές της με τα γυμνάσια στο στενό, που είναι τα μεγαλύτερα που έχουν διεξαχθεί ποτέ σε αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης