Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Βρίσκεται πίσω από την Apple Card; Τι συμβαίνει με το έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών

Goldman Sachs: Βρίσκεται πίσω από την Apple Card; Τι συμβαίνει με το έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών
Η κυκλοφορία της Apple Card, το 2019, έγινε ως ένα κομμάτι της ώθησης που ήθελε να δώσει ο CEO David Solomon στη λιανική τραπεζική.
Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, Goldman Sachs, η επιχειρηματική της δραστηριότητα, αναφορικά με τις πιστωτικές της κάρτες διερευνάται από το Γραφείο Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών για μια σειρά πρακτικών τιμολόγησης και πληρωμών.

Τα περιλαμβάνει η έρευνα των αρχών

Η τράπεζα αποκάλυψε στοιχεία της έρευνας την Πέμπτη, 4/8, υποστηρίζοντας ότι οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν «τις πρακτικές διαχείρισης λογαριασμών της, μεταξύ άλλων όσον αφορά την εφαρμογή επιστροφής χρημάτων, την πίστωση πληρωμών που δεν εξυπηρετούνται, την επίλυση σφαλμάτων χρέωσης, τις διαφημίσεις και την αναφορά σε πιστωτικά γραφεία».

Καμία αναφορά για την Apple Card

Την ίδια στιγμή που η Goldman Sachs, με έδρα τη Νέα Υόρκη, δεν έκανε καμία αναφορά στη συνεργασία της με τον τεχνολογικό γίγαντα Apple, τα περισσότερα από τα δάνεια με κάρτες ύψους 11,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το δεύτερο τρίμηνο προέρχονταν από την Apple Card.

Γιατί η τράπεζα κυκλοφόρησε την Apple Card

Η κυκλοφορία της Apple Card, το 2019, έγινε ως ένα κομμάτι της ώθησης που ήθελε να δώσει ο CEO David Solomon στη λιανική τραπεζική, με στόχο να βοηθήσει στη διαφοροποίηση των ροών εσόδων της επενδυτικής τράπεζας και ταυτόχρονα να παράσχει μια πηγή ανάπτυξης με fintech.

Κάρτα και για την General Motors

Αργότερα ανακοίνωσε μια κάρτα της General Motors και λίγο αργότερα μια κάρτα με την επωνυμία Goldman.
Τον Ιούλιο του 2022, η εταιρεία αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα με την κάρτα της GM στην πλατφόρμα της, σύμφωνα  με την Wall Street Journal.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης