Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η κυβέρνηση Draghi παρουσιάζει τα τελευταία της οικονομικά μέτρα για την ακρίβεια πριν τις εκλογές

Ιταλία: Η κυβέρνηση Draghi παρουσιάζει τα τελευταία της οικονομικά μέτρα για την ακρίβεια πριν τις εκλογές

Το κυριότερο μέτρο αφορά έκτακτη βοήθεια ύψους 3 δισ. ευρώ για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και για τις επιχειρήσεις, με στόχο την συγκράτηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση του Mario Draghi παρουσιάζει σήμερα 4 Αυγούστου τα τελευταία οικονομικά μέτρα πριν τις εκλογές για τη στήριξη οικογενειών και επιχειρήσεων, αναφέρει η Deutsche Welle σε ανταπόκρισή της από τη Ρώμη.
Συνολικά πρόκειται για μέτρα ύψους 14,3 δισ.
Πιο αναλυτικά, στα κυριότερα μέτρα συμπεριλαμβάνεται έκτακτη βοήθεια ύψους 3 δισ. για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και για τις επιχειρήσεις, με στόχο την συγκράτηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Η συγκεκριμένη αρωγή παρατείνεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Άλλο ένα δισεκατομμύριο ευρώ πρόκειται να διατεθεί για να συνεχίσει να ισχύει η μείωση της τιμής της βενζίνης.
Αφαιρούνται ουσιαστικά οι φόροι υπέρ του δημοσίου, οι οποίοι αγγίζουν τα 30 λεπτά το λίτρο.
Παράλληλα, 1,5 δισ. ευρώ, προορίζεται για μικρή μείωση των φόρων που καταβάλλουν στο κράτος οι εργαζόμενοι.
Θα ισχύσει, όμως, μόνον για όσους κερδίζουν έως 35.000 ευρώ τον χρόνο.

Το μήνυμα Draghi

Με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού στέλνει το μήνυμα ότι παρά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών δεν ξεχνά τις κοινωνικές και έκτακτες οικονομικές ανάγκες της χώρας.
Μια θέση που είχε υποστηρίξει με έμφαση άλλωστε και στις συνόδους κορυφής της ΕΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη έγκρισης πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου.
Το πράσινο φως στα σημερινά μέτρα δίδεται φυσικά με την σύμφωνη γνώμη των επτά κομμάτων που μέχρι να στηθούν οι κάλπες, στις 25 Σεπτεμβρίου, συνεχίζουν να μετέχουν στην κυβερνητική συμμαχία.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το ό,τι μεγάλο μέρος των κεντρώων δυνάμεων -όπως και της κεντροαριστεράς του Δημοκρατικού Κόμματος- τις πρώτες αυτές ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας κάνει συνεχή αναφορά στην ανάγκη να συνεχίσει να εφαρμόζεται η λεγόμενη «ατζέντα Draghi».
Με τα σημερινά μέτρα, τέλος, παρατείνεται επίσης η στήριξη προς τους δήμους και τις περιφέρειες της Ιταλίας για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την συνεχιζόμενη λειψυδρία, η οποία μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να προκαλέσει ζημιές που θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ στον γεωργικό τομέα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης