Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι HΠΑ αναπτύσσουν όπλα βιολογικής καταστροφής και κορωνοϊούς στην Ουκρανία - Πειράματα σε στρατιώτες

Ρωσία: Οι HΠΑ αναπτύσσουν όπλα βιολογικής καταστροφής και κορωνοϊούς στην Ουκρανία - Πειράματα σε στρατιώτες
Ο Kirillov είπε ότι κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης κατασχέθηκαν έγγραφα
Σχετικά Άρθρα

Η εταιρεία Labyrinth Ukraine και η αμερικανική υπηρεσία USAID συμπράττουν σε στρατιωτικό πρόγραμμα ανάπτυξης βιολογικών όπλων, για λογαριασμού του Πενταγώνου, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αρχηγός των Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας (RCBZ) των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Igor Kirillov.
«Δώστε προσοχή στην επιστολή του επικεφαλής του Υγειονομικού και Επιδημιολογικού Τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς τη διευθύντρια της εταιρείας Labyrinth Ukraine, Karen Sailors. 
Mάλιστα, η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με την USAID για με τη χορήγηση εμβολίων στο στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και για τη συλλογή, επεξεργασία και μεταφορά δεδομένων στην αμερικανική πλευρά» είπε ο Kirillov.
Όπως αναφέρεται σχετικά, ο ουκρανικός στρατός επέλεξε την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ ως συντονιστή των εργασιών, προκειμένου να αποφύγει κατηγορίες για ανάπτυξη βιολογικών όπλων, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας της Ρωσίας για τις δραστηριότητες των ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων.
Ο Kirillov είπε ότι κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης κατασχέθηκαν έγγραφα που δείχνουν ότι, από το 2019, η USAID και ο κύριος ανάδοχός της, η Labyrinth Ukraine, συμμετέχουν στο στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.  

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να εμπλέκονται στην εμφάνιση της COVID-19»


Πέρα από τα παραπάνω, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 υποδηλώνει συμμετοχή των ΗΠΑ στην εμφάνιση και εξάπλωσή της.
«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο ο Οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) να εμπλέκεται στην εμφάνιση ενός νέου κορωνοϊού» ανέφερε ο Kirillov σύμφωνα με το RIA Novosti.
Υπενθύμισε ότι τον Μάιο του 2022, ο Αμερικανός επιστήμονας Jeffrey Sachs, ο οποίος ηγήθηκε της επιτροπής για τη διερεύνηση της προέλευσης του κορωνοϊού, είπε ότι ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε τεχνητά, σε εργαστήριο.
«Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό αποδεικνύεται από τη μεταβλητότητα των γενετικών παραγόντων, γεγονός που δεν αποτελεί κοινό τόπο για τους περισσότερους κορωνοϊούς
Η πανδημία τροφοδοτείται τεχνητά από τη ρίψη νέων παραλλαγών του ιού σε συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο Kirillov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2009, η USAID χρηματοδοτεί το πρόγραμμα Predict, το οποίο είναι «αφιερωμένο» σε νέους τύπους κορωνοϊών και τις νυχτερίδες που μεταφέρουν αυτούς τους ιούς.
Ένας από τους ανάδοχους του έργου ήταν η εταιρεία Metabiota, «γνωστή για τις στρατιωτικές-βιολογικές της δραστηριότητες στο έδαφος της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο στρατηγός.
Ο Kirillov τόνισε ότι η εφαρμογή του σεναρίου ανάπτυξης της COVID-19 και η σταδιακή κατάργηση του προγράμματος Predict από την USAID το 2019 «υποδηλώνουν τη σκόπιμη φύση της πανδημίας και τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην εμφάνισή της».

Tι αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Yπενθυμίζεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από την Ουκρανία να καταστρέψει ιούς σε βιολογικά εργαστήρια τα οποία αποκάλυψαν την ύπαρξη τους οι ρωσικές αρχές.
Ο ΠΟΥ συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει «παθογόνα υψηλού κινδύνου» στα εργαστήρια δημόσιας υγείας της χώρας προκειμένου να αποτραπούν «πιθανές διαρροές» που θα μπορούσαν να μολύνουν τον πληθυσμό κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.
Η έκθεση του Οργανισμού ήλθε μετά από μια τεταμένη αντιπαράθεση μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων αξιωματούχων σχετικά με «επικίνδυνα» βιοεργαστήρια στη χώρα, με τη Ρωσία και μετά την Κίνα να κατηγορούν τον αμερικανικό στρατό για εμπλοκή στα βιοεργαστήρια της Ουκρανίας.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova τότε είχε επαναλάβει τον ισχυρισμό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν εργαστήρια βιοπολέμου στην Ουκρανία, μια κατηγορία που έχουν επανειλημμένα αρνηθεί ΗΠΑ και Ουκρανία.
Η Zakharova είπε ότι τα έγγραφα που ανακαλύφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έδειξαν «μια επείγουσα προσπάθεια να διαγραφούν στοιχεία στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων» καταστρέφοντας δείγματα εργαστηρίου.
Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς τονίζοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν εργαστήρια χημικών ή βιολογικών όπλων στην Ουκρανία», προσθέτοντας ότι η Αμερική «δεν αναπτύσσει ούτε κατέχει χημικά και βιολογικά όπλα πουθενά».
Ωστόσο η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ V. Nuland αναγνώρισε ότι η Ουκρανία «διαθέτει εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας, τις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχο.
Επομένως, συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς για το πώς μπορούν να αποτρέψουν οποιοδήποτε από αυτά τα ερευνητικά υλικά να πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων αν πλησιάσουν».
Η απάντηση της Nuland κατέστησε σαφές ότι οτιδήποτε υπάρχει μέσα στα βιοεργαστήρια της Ουκρανίας προκαλεί σοβαρή ανησυχία, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν δημόσια στοιχεία για βιοόπλα , ούτε η δήλωση του ΠΟΥ εστίασε σε βιολογικά όπλα.
Σε απάντηση στον ισχυρισμό της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Zakharova την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν εργαστήριο βιοπολέμου στην Ουκρανία, εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας είπε: «Η Ουκρανία αρνείται αυστηρά οποιονδήποτε τέτοιο ισχυρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης