Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οι Ουκρανοί είναι μαϊμούδες με χειροβομβίδες» - Χρησιμοποιούν ανεύθυνα τα όπλα της Δύσης, όπως στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia

«Οι Ουκρανοί είναι μαϊμούδες με χειροβομβίδες» - Χρησιμοποιούν ανεύθυνα τα όπλα της Δύσης, όπως στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει εδαφικά κέρδη γύρω από το Bakhmut και την Avdiivka τις τελευταίες ημέρες

«Οι Ουκρανοί είναι μαϊμούδες με χειροβομβίδες».
Χρησιμοποιούν ανεύθυνα τα όπλα της Δύσης, όπως στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia αναφέρουν οι ρωσικές αρχές…
Οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας από την άλλη αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα χρησιμοποιούν τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia της Ουκρανίας (NPP) στο Enerhodar για να παίξουν με τους φόβους της Δύσης για πυρηνική καταστροφή στην Ουκρανία, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους δυτικούς να παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη.

Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Rafael Grossi δήλωσε στις 3 Αυγούστου ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ουκρανίας (NPP), ο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, είναι «εντελώς εκτός ελέγχου» και ότι «κάθε αρχή της πυρηνικής ασφάλειας έχει παραβιαστεί» στο εργοστάσιο.
Προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν σέβονται τη ακεραιότητα του εργοστασίου και κάλεσε τη Ρωσία και την Ουκρανία να διευκολύνουν την επίσκεψη των παρατηρητών του ΙΑΕΑ στο πυρηνικό σταθμό.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης της Zaporizhia, Evgeniy Balitskyi, απάντησε ότι ο ΙΑΕΑ είναι ευπρόσδεκτος στο εργοστάσιο: «Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε πώς ο στρατός της Ρωσίας το φρουρεί σήμερα και πώς η Ουκρανία, η οποία λαμβάνει όπλα από τη Δύση, χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των drones, για να επιτεθεί στο πυρηνικό εργοστάσιο, ενεργώντας σαν μαϊμού με χειροβομβίδα».
Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί ανεύθυνα όπλα που παρέχονται από τη Δύση ακόμη και να προκαλέσει πυρηνική καταστροφή...

Οι ρωσικές δυνάμεις που εδρεύουν γύρω από το πυρηνικό σταθμό Zaporizhia έχουν επιτεθεί σε ουκρανικές θέσεις στη Νικόπολη και αλλού τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Ουκρανός δήμαρχος του Enerhodar Dmytro Orlov ανέφερε στις 3 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν ρουκέτες στο Enerhodar από γειτονικά χωριά για να κατηγορήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν το Enerhodar και έθεσαν σε κίνδυνο τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia.

Η Ρωσία είναι πιθανό να συνεχίσει τις προσπάθειες για να αξιοποιήσει τη σχέση της με το Ιράν προκειμένου να λάβει drones για χρήση στην Ουκρανία.
Η ρωσική κρατική διαστημική υπηρεσία Roscosmos ανακοίνωσε στις 3 Αυγούστου ότι η Ρωσία θα εκτοξεύσει έναν δορυφόρο (που ονομάζεται "Khayyam") σε τροχιά για λογαριασμό του Ιράν στις 9 Αυγούστου.
Το Ιράν διαθέτει τεράστιο οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων και δυνατότητες κατασκευής πυραύλων που θα μπορούσε να παράσχει στη Ρωσία με αντάλλαγμα οικονομική και στρατιωτική συνεργασία.
Το Ιράν έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του στρατιωτικού του διαστημικού προγράμματος τα τελευταία χρόνια και εκτόξευσε έναν δορυφόρο τον Απρίλιο του 2020 και έναν τον Απρίλιο του 2022.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής δήλωσαν ήδη από τον Ιούνιο του 2021 ότι Ρώσοι αξιωματούχοι ετοιμάζονταν να στείλουν ένα ρωσικής κατασκευής δορυφόρο τύπου Kanopus- V στο Ιράν, που θα επέκτεινε τις συνολικές δυνατότητες επιτήρησης του Ιράν στη Μέση Ανατολή

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας άλλαξε το επίκεντρο των αναφορών του μετά την πτώση του Lysychansk, εστιάζοντας στην πτώση του ηθικού των Ουκρανών και στις επιτυχίες των ρωσικών δυνάμεων που καταστρέφουν πολεμικό εξοπλισμό από την Δύση.

Κέρδη σε Bakhmut και Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει εδαφικά κέρδη γύρω από το Bakhmut και την Avdiivka τις τελευταίες ημέρες...

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα χρησιμοποιούν τον Ουκρανικό πυρηνικό σταθμό Zaporizhia (NPP) στο Enerhodar για να ασκήσουν πίεση στην Δύση να μην χορηγεί όπλα στους Ουκρανούς.

Η Ρωσία είναι πιθανό να συνεχίσει τις προσπάθειες για να αξιοποιήσει τη σχέση της με το Ιράν προκειμένου να εξασφαλίσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για χρήση στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση βορειοδυτικά του Slovyansk και συνέχισαν τις προσπάθειες για να προχωρήσουν στο Bakhmut από τα βορειοανατολικά, τα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά.

Οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα στις μετωπικές επιθέσεις στην Avdiivka και δεν κατάφεραν να κερδίσουν έδαφος στο Pisky.

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να σχηματίζουν μια ομάδα κρούσης για να αποτρέψουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις στη βόρεια περιφέρεια Kherson.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση βορειοδυτικά του Slovyansk και συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς δυτικά και νοτιοανατολικά του Izyum στις 3 Αυγούστου. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξουδετέρωσαν μια ρωσική απόπειρα αναγνώρισης νότια της Mazanivka, περίπου 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Slovyansk κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας του Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιπρόσθετα χτυπήματα κοντά στο Protopopivka, Mechebylove, Husarivka, Chepil και Nortsivka, όλοι οι οικισμοί που βρίσκονται κατά μήκος του τόξου που εκτείνεται από τα δυτικά προς τα βορειοδυτικά της περιοχής Izyum. Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να θέτουν όρους για να προχωρήσουν δυτικά από το πίσω μέρος της γραμμής Izyum-Slovyansk στην Περιφέρεια Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια σειρά από χερσαίες επιθέσεις στα βορειοανατολικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά του Bakhmut στις 3 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις γύρω από Volodymyrivka, Yakovlivka και Soledar (όλα σε απόσταση 15 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Bakhmut), Pokrovske (περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά του Bakhmut) και Vidrozhennya, Kodema, Zaitseve, Semihirya και Dolomytne (όλα σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Bakhumt).
Η Εδαφική Άμυνα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις της DNR έχουν πάρει τον έλεγχο του Travneve, έναν μικρό οικισμό περίπου 19 χιλιόμετρα νότια του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα στις μετωπικές επιθέσεις στην Avdiivka και απέτυχαν να προχωρήσουν στο Pisky στις 3 Αυγούστου.
Επίσης προσπάθησαν να επιτεθούν στο Kransohorivka τόσο από τη Novoselivka Druha όσο και από τη Vasylivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση στο Pisky από την κατεύθυνση της πόλης του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους σφοδρούς βομβαρδισμούς γύρω από το Avdiivka και το Pisky σε μια προσπάθεια να διαταράξουν τις ουκρανικές οχυρώσεις και να θέσουν όρους για προέλαση.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά της πόλης του Donetsk στις 3 Αυγούστου.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις στη βορειοδυτική Περιφέρεια της Kherson στις 2 Αυγούστου και στις 3 Αυγούστου.
Ουκρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια αναγνωριστική επιχείρηση κοντά στην Bilohirka στη δυτική όχθη του ποταμού Inhulets.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης πραγματοποιήσει αεροπορική επιδρομή στο Andriivka, ακριβώς νότια της Bilohirka, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν το ουκρανικό προγεφύρωμα πάνω από τον ποταμό Inhulets.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Kherson και έχουν εκτοξεύσει πυραύλους Smerch MLRS, πυραύλους αεράμυνας S-300 και τρεις πυραύλους κρουζ Kh-101 στην πόλη του Mykolaiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να δημιουργούν μια ομάδα κρούσης για να προλάβουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Kherson-Dnipropetrovsk.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δημιουργούν μια ομάδα κρούσης για τη διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων στη βόρεια περιφέρεια Kherson.
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης Kryvyi Rih Oleksandr Vilkul πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συσσωρεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό και στρατιώτες στην κατεύθυνση Kryvyi Rih (αναφερόμενος στην τοποθέτηση στρατευμάτων στη βόρεια περιφέρεια Kherson).
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να συνεχίζουν να βομβαρδίζουν οικισμούς γύρω από το Kryvyi Rih και τη Nikopol είτε για να θέσουν όρους για προέλαση από τη βόρεια περιφέρεια Kherson στην πόλη Zaporizhia μέσω Nikopol είτε στοχεύουν επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOCs) από την πόλη Zaporizhia πριν από τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μεταφέρουν εξοπλισμό σε όλο τον Νότιο Άξονα.
Γεωγραφικά πλάνα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να κινούνται προς τη βόρεια κατεύθυνση από τη νότια Μελιτόπολη.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό που είχε αρχικά δεσμευτεί στην πρώτη γραμμή της περιφέρειας Zaporizhia.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διανέμουν τον αποσυρθέντα εξοπλισμό σε απροσδιόριστα στοιχεία αρμάτων μάχης του 58ουΣτρατός Συνδυασμένων Όπλων.
Μια τέτοια ανακατανομή μπορεί να υποδεικνύει ότι η πρώτη γραμμή της περιφέρειας Zaporizhia είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, αλλά ότι οι Ρώσοι δεν σκοπεύουν να την ενισχύσουν.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να επιδιορθώσουν τα ρωσικά GLOC μετά τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά οχυρά στη νότια Ουκρανία.
Ο Σύμβουλος του Αρχηγού της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας της Kherson Serhiy Khlan ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να μεταφέρουν αποθήκες πυρομαχικών για να μετριάσουν τους κινδύνους και την αποτελεσματικότητα των ουκρανικών επιδρομών, αλλά σημείωσε ότι μια τέτοια διανομή πλήττει τις ρωσικές θέσεις στην περιφέρεια Kherson.
Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να επισκευάσουν την οδική γέφυρα Antonivskiy ανατολικά της πόλης Kherson και χρησιμοποιούν εκτενώς ένα πορθμείο πάνω από τον ποταμό Dnipro.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου εκτίμησε ότι οι ουκρανικές επιδρομές σε ρωσικό τρένο με πυρομαχικά στη Brylivka στις 30 Ιουλίου πιθανότατα έχουν πλήξει προσωρινά τις ρωσικές σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ της περιφέρειας Kherson και της Κριμαίας, αλλά σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να επισκευάσουν τη σιδηροδρομική γραμμή εντός λίγων ημερών.
Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια έκρηξη στην Brylivka ενώ οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βάσεις τους στο αεροδρόμιο της Μελιτόπολης.
cc1_26.png
cc2_27.png
cc3_26.png

cc4_25.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης