Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ – Η επιστροφή κεφαλαίου και οι καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο

tags :
Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ – Η επιστροφή κεφαλαίου και οι καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο
Με τις καταγγελίες πάντως έχει δημιουργηθεί ανησυχία στη διοίκηση και δεν αποκλείεται να εξετάσει ξανά το θέμα της επιστροφής κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ στον απόηχο των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ για λεηλασία των διαθεσίμων της εταιρείας.
Σημειώνεται πως η τροπολογία που θέλει να περάσει η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει το καθεστώς ιδιοκτησίας και ξεπερνάει το σκόπελο του ΣτΕ.
Η εταιρεία είναι να διανείμει μέρισμα αλλά σκοπεύει να δώσει και επιστροφή κεφαλαίου, με την τελευταία κίνηση να μην έχει επισημοποιηθεί.
Με τις καταγγελίες πάντως έχει δημιουργηθεί ανησυχία στη διοίκηση και δεν αποκλείεται να εξετάσει ξανά το θέμα της επιστροφής κεφαλαίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει πως θα δοθεί μέρισμα την ώρα που το ΣτΕ έχει θέσει θέμα ιδιοκτησίας.
Σήμερα η μετοχή υποχωρεί 2% ίσως και γι΄αυτό το λόγο, αλλά πρέπει να σημειωθεί πως προέρχεται από ένα σερί 10 ανοδικών και 1 συνεδρίασης όπου έκλεισε αμετάβλητη.
Η ΕΥΔΑΠ διαθέτει ισχυρή ταμειακή βάση και έχει περάσει μία μεγάλη περίοδο μηδενικών επιτοκίων, με αποτέλεσμα τα κεφάλαια να μην αποδίδουν.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, αλλά επιδοτούμενο σε μεγάλο μέρος του.
Η διοίκηση θέλει να διοικήσει την εταιρεία με κριτήρια όπως άλλων χωρών και δεν επιθυμεί να έχει στο ταμείο τόσα κεφάλαια χωρίς να τα χρειάζεται, σύμφωνα με όσα είχε πει παλαιότερα.
Άλλωστε οι ταμειακές ροές που παράγει μπορούν να εξοφλούν άνετα ακόμα και τραπεζικό δανεισμό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης