Διεθνή

Conte (Ιταλία): Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου

Conte (Ιταλία): Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου
Ανοιχτό το Κίνημα των 5 Αστέρων σε συμμαχίες με τους Οικολόγους και το κόμμα της ιταλικής Αριστεράς
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως δεν γνωρίζει αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου διατύπωσε ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων, Giuseppe Conte, ο οποίος ανέφερε πως το κόμμα του είναι ανοιχτό σε μια πολιτική συμμαχία με τους Οικολόγους και με το κόμμα της ιταλικής Αριστεράς, αλλά όχι με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση, RAI, ο Conte εκτίμησε πως «θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις» και ότι «οι υποψήφιοι βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματός του» πρόκειται να επιλεγούν με ψηφοφορία των μελών του κόμματος μέσω διαδικτύου.
Όπως είπε ο Conte, το Κίνημα των 5 Αστέρων, το οποίο ήταν το πρώτο που ήρε τη στήριξη του στην απερχόμενη κυβέρνηση Draghi, μη στηρίζοντας νομοσχέδιο για τη στήριξη των νοικοκυριών λόγω της ενεργειακής κρίσης, «απέχει τόσο από την δεξιά, όσο και από την συνονθύλευμα συμμαχιών που καταγράφεται στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς».
Πάντως, το Κίνημα Πέντε Αστέρων λαμβάνει μόλις το 9% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ποσοστό που απέχει κατά πολύ από το 33% που είχε λάβει στις εκλογές του 2018 και που το είχε καταστήσει την ισχυρότερη κοινοβουλευτική δύναμη στην ιταλική Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης