Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία) για Pelosi: Ασύδοτες οι ΗΠΑ, θέλουν να εκνευρίσουν την Κίνα

Lavrov (Ρωσία) για Pelosi: Ασύδοτες οι ΗΠΑ, θέλουν να εκνευρίσουν την Κίνα
Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η επίσκεψη για την Κίνα υποστήριξε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα

Για ασυδοσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov με αφορμή την επίσκεψη της Nancy Pelosi στην Ταϊβάν, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή αλλά και έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Κίνας.
Όπως είπε ο Lavrov, η κίνηση αυτή δεν είχε κανέναν άλλο σκοπό πέρα από το να προκαλέσει εκνευρισμό στην Κίνα.
«Δεν μπορώ να υποθέσω και να πως τι είναι αυτό που ώθησε τους Αμερικάνους σε αυτήν την ενέργεια, αλλά το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει την ίδια γραμμή σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία.
Δεν έχω καμία αμφιβολία.
Είναι αυτή η επιθυμία να αποδείξουν σε όλους πόσο ασύδοτες είναι οι ΗΠΑ» είπε ο Lavrov.

Τέλος στην αμερικανική ηγεμονία

Σημειώνεται πως σε ανακοίνωση του το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε χαρακτηρίσει την επίσκεψη Pelosi ως μια ξεκάθαρη πρόκληση στο πλαίσιο του επιθετικού πνεύματος που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ στην προσπάθεια τους να περιορίσουν την Κίνα.
Μάλιστα το ρωσικό ΥΠΕΞ καλούσε τις ΗΠΑ να απέχουν από ενέργειες που υποσκάπτουν την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια αλλά και να αναγνωρίσουν πως δεν υπάρχει πλέον χώρος στον πλανήτη για την αμερικανική ηγεμονία.

Καμία κίνηση από ΗΠΑ για τα πυρηνικά

Επιπλέον, ο Lavrov υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει καμία προσπάθεια για την επανέναρξη των συνομιλιών σχετικά με μια νέα συμφωνία για τη μείωση των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, η οποία θα αντικαταστήσει τη συμφωνία του 2011, την αποκαλούμενη New START.
«Τους έχει γίνει συνήθεια να ανακοινώνουν πράγματα από το μικρόφωνο και μετά να τα ξεχνούν.
Δεν υπήρξαν προσεγγίσεις προς εμάς για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας» είπε ο Lavrov, αναφερόμενος προφανώς στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Biden, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να «διαπραγματευτεί γρήγορα ένα νέο πλαίσιο ελέγχου των εξοπλισμών» για να αντικαταστήσει την New START όταν λήξει η ισχύς της το 2026.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης