Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βόμβα» Trump: Η Ουκρανία μπορούσε να αποτρέψει τον πόλεμο - Τώρα ο Putin θα καταλάβει όλη τη χώρα - Είναι αργά

«Βόμβα» Trump: Η Ουκρανία μπορούσε να αποτρέψει τον πόλεμο - Τώρα ο Putin θα καταλάβει όλη τη χώρα - Είναι αργά
Trump: Λυπάμαι πολύ πολύ για την Ουκρανία - Τώρα είναι αργά, έπρεπε έχει κάνει συμφωνία πριν την εισβολή
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump σε συνέντευξη του δήλωσε πως η Ουκρανία θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη μια συμφωνία με τον πρόεδρο Putin για να αποτρέψει την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα, ενώ όπως πρόσθεσε είναι πλέον αργά καθώς ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα σταματήσει αν δεν καταλάβει όλη την επικράτεια.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο podcast του The Clay Travis & Buck Sexton Show, ο πρώην πρόεδρος πρότεινε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να είχε «παραδώσει» το έδαφος της Κριμαίας, το οποίο προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, ή να συμφωνήσει να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Οι δηλώσεις έγιναν αφότου ο Trump ρωτήθηκε σχετικά με τη γελοία φωτογράφιση που έκαναν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και η σύζυγός του, Olena, για το περιοδικό Vogue, το οποίο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις καθώς πραγματοποιήθηκε ενώ η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο.
«Μάλλον δεν είναι το σπουδαιότερο πράγμα», είπε ο Trump, προτού προσθέσει την πολύ επαναλαμβανόμενη θέση του ότι η εισβολή στη Ρωσία «δεν θα είχε συμβεί ποτέ» αν ήταν ακόμη πρόεδρος.

«Ας μην ζητούσαν ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος ανέφερε πως αν ο Zelensky είχε συμφωνήσει πριν την εισβολή στη χώρα του να παραχωρήσει εδάφη όπως η Κριμαία ή αν δεν επέμενε να ενσωματωθεί στο ΝΑΤΟ, η κατάσταση δεν θα ήταν η ίδια.
«Δεν θα το έκανε [ο Putin] μαζί μου. Δεν θα το έκανε. Τουλάχιστον, θα έπρεπε να είχαν κάνει μια συμφωνία», είπε ο Trump σύμφωνα με το αμερικανικό Newsweek.
«Θα μπορούσαν να είχαν εγκαταλείψει την Κριμαία.
Θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι με το ΝΑΤΟ, να έλεγαν «Εντάξει, δεν θα μπούμε στο ΝΑΤΟ» γιατί πιστεύω ότι ο Putin τότε θα ήθελε να κάνει μια συμφωνία», είπε ο Trump.
Ενώ πρόσθεσε:
«Τώρα δεν νομίζω ότι θέλει να κάνει μια συμφωνία. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνει μια συμφωνία. Ανατινάζει όλο το μέρος.
Θέλω να πω, θα καταλάβει ολόκληρο το μέρος . Και είναι πολύ, πολύ λυπηρό να παρακολουθώ τι συμβαίνει με την Ουκρανία.
Πολύ, πολύ λυπηρό».
Ο Trump είπε ότι δεν πιστεύει ότι ο Putin «σκόπευε ποτέ» να ξεκινήσει έναν πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά τώρα «θα καταλάβει ολόκληρη τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης