Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, ενώ με μικρότερες απώλειες άνοιξε η εγχώρια αγορά. Ο τζίρος είναι χαμηλός και δεν είναι εύκολο να βγουν συμπεράσματα, αν και φαίνεται πως δεν υπάρχει και μεγάλη διάθεση για βίαιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Κάποια κέρδη κατοχυρώνονται στις τράπεζες, αλλά δεν είναι μεγάλοι οι όγκοι. Στις τράπεζες θα παραμείνει το ενδιαφέρον λόγω αποτελεσμάτων. Αναλυτές σημειώνουν πως αν σήμερα η ΑΛΦΑ και αύριο η ΠΕΙΡ δημοσιεύσουν ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα η ανοδική κίνηση θα μπορούσε να συνεχιστεί. Στόχος η υπέρβαση του εκθετικού κινητού μέσου των 200 ημερών που είναι λίγες μονάδες υψηλότερα.

ALPHA BANK: Ανακοινώνει μετά το κλείσιμο αποτελέσματα και έχει και η διοίκηση ενημέρωση στη συνέχεια των αναλυτών. Η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ περιμένει 114,2 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και 239,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο σε δημοσιευμένη βάση και 52,4 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και 132,3 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο σε προσαρμοσμένη. Η Eurobank Equities περιμένει στο δεύτερο τρίμηνο κέρδη 127 εκατ. ευρώ ενισχυμένα από τα έκτακτα. Απώλειες 1,90% για τη μετοχή στο ξεκίνημα αλλά με μικρό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτωτικά και η ΠΕΙΡ, η ΕΤΕ και η ΕΥΡΩΒ, χωρίς όμως στα πρώτα λεπτά να εμπνέουν κάποια ανησυχία.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανοδικά η μετοχή χωρίς βέβαια μεγάλο όγκο λόγω των πληροφοριών για το deal στην Τέρνα Ενεργειακή.

ΔΕΗ: Αύριο η γενική συνέλευση για την αγορά ιδίων μετοχών. Σε λίγες μέρες θα μπορεί να αγοράζει ξανά ίδιες μετοχές, ενώ σημειώνουμε πως έχει ανακάμψει από τα χαμηλά της η μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ανακοίνωσε πως αγοράζει πίσω το ομόλογο στα 1.010 ευρώ για κάθε ομολογία των 1.000 ευρώ ήτοι στο 101%, με κάποιους επενδυτές να θεωρούν πως προσφέρει λίγα. Το ομόλογο διαπραγματεύεται με μικρή άνοδο και στις 98,71 μονάδες βάσης. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα μαζέψει.

JUMBO: Μείωσε το ποσοστό της η Fidelity σε κάτω από 10% από 11,60% που ήταν πριν.

ΤΙΤΑΝ: Χθες έδωσε καλή κίνηση αλλά θα θέλαμε να δούμε συνέχεια, καθώς η μετοχή έχει υποχωρήσει σημαντικά τους προηγούμενους μήνες με την αποτίμηση να είναι τώρα στα 915 εκατ. ευρώ.

MERMEREN: Δεν έχουμε σημαντική ανάκαμψη στα έσοδα. Αυτά στο πρώτο εξάμηνο ανήλθαν στα 14,2 εκατ. ευρώ από 13,5 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA υποχώρησαν στα 8,18 εκατ. ευρώ από 8,55 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 6,37 εκατ. ευρώ από 6,69 εκατ. ευρώ.

Q&R: Σχεδόν τριπλασιάστηκε ο τζίρος και γύρισε σε κέρδη ο όμιλος. Αν συνεχίσει έτσι και στο δεύτερο εξάμηνο, καθώς αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση πως οι προοπτικές είναι καλές θα μπορούσαμε να δούμε μία καλή κερδοφορία που να κάνει την αποτίμηση πιο ελκυστική.

ΡΕΤΑΛΙΑ: Με 5 τεμάχια άνοιξαν στο -6,63% η Κορδέλλου, στο -3,85% η AVE και στο -3,65% η Δρομέας. Και οι τρεις συναλλαγές δεν ξεπερνούν τα 5 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης