Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι κρύβεται πίσω από τις έξι άτοκες δόσεις της ΔΕΗ για την εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος

Τι κρύβεται πίσω από τις έξι άτοκες δόσεις της ΔΕΗ για την εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος
Η συγκινητική ανακοίνωση της ΔΕΗ....
Σχετικά Άρθρα

Μετά το «PowerPass» το «καμάρι» της κυβερνητικής πολιτικής για την ανακούφιση των νοικοκυριών με το ποσό των 280 εκατ. ευρώ, όμως στην πράξη αποδείχθηκε ότι ήταν για γέλια και κλάματα πως αλλιώς να ερμηνευτεί η απόφαση της ΔΕΗ να προτείνει στα εξουθενωμένα οικονομικά νοικοκυριά να αποπληρώνουν σε έξι άτοκες δόσεις τους λογαριασμούς ρεύματος όταν η οφειλή ξεπερνά τα 200 ευρώ.
Ο …στυλοβάτης των νοικοκυριών η ΔΕΗ … χαλάει το αφήγημα της κυβέρνησης για τα οικονομικά της επιτεύγματα όταν μία οικογένεια καταφεύγει στις πιστωτικές κάρτες για να πληρώσει το ρεύμα.

Η σκοπιμότητα της ΔΕΗ Π πίσω από τις άτοκες δόσεις...

Η ΔΕΗ πήρε τη …γενναία απόφαση να αποδεχθεί τη χρήση πιστωτικών καρτών γα την αποπληρωμή των λογαριασμών ρεύματος για να ….νοικοκυρέψει το δικό της σπιτικό.
Η διοίκηση του κ Γιώργου Στάσση θέλει να βελτιώσει τις εισπράξεις του τρίτου και τέταρτου τριμήνου από τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος παρότι οι κρατικές επιδοτήσεις του Ιουλίου και του Αύγουστου είναι γενναιόδωρες αλλά δεν φτάνουν.
Ο πήχης των 200 ευρώ και άνω που έθεσε η ΔΕΗ σηματοδοτεί ότι οι εισπράξεις είναι στο κόκκινο στα μικρά και μεσαία νοικοκυριά.
Ο στόχος της ΔΕΗ είναι να μειώσει τις επισφάλειες και το ποσοστό των ανεξόφλητων λογαριασμών διότι η επιχείρηση θα πληρωθεί άμεσα ενώ το ποσό της οφειλής θα …ταξιδεύει για έξι μήνες και θα ακολουθούν οι επόμενοι λογαριασμοί ρεύματος.

Η συγκινητική ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η διοίκηση της ΔΕΗ με ανακοίνωσή, η οποία να σημειωθεί είναι συγκινητική αφού κατανοεί τα οικονομικά αδιέξοδα των νοικοκυριών και φέρνει το προσκήνιο τη λύση αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε έξι άτοκες δόσεις δηλαδή δεν χρεώνει επιτόκιο στην αποπληρωμή της οφειλής για έξι μήνες.
Όμως η τράπεζα που προμηθεύει τους καταναλωτές με πιστωτικές κάρτες όπως είναι η VISA , Master Card και η Diners στην πρώτη … αναποδιά θα τρέχει το ανεξόφλητο ποσό της κάρτας με επιτόκιο έως 20%.
Οι χρήστες πιστωτικών καρτών γνωρίζουν ότι τα υψηλά επιτόκια τρέχουν όταν ο καταναλωτής δεν αποπληρώσει την αξία των προϊόντων που αγόρασε μέχρι την έκδοση του επόμενου λογαριασμού ή δεν είναι σε θέση να καταβάλλει την ελάχιστη μηνιαία δόση.

Η κυβέρνηση έχει …χάσει τον έλεγχο στην ενέργεια...

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση … πιστεύει ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης στον τομέα της ενέργειας, με βασικό πρωταγωνιστή τον υπουργό ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα, όταν έχει κάνει κουβάρι τους προμηθευτές με τις παρεμβάσεις του στη διαμόρφωση των τιμολογίων τους.
Πάντως ο υπουργός ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας μιλώντας από το βήμα της Βουλής με την ευκαιρία νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ αναγνώρισε ότι για δέκα μήνες οι προμηθευτές δεν έλεγαν την αλήθεια στους καταναλωτές για το πραγματικό κόστος της Kwh δίνοντας αρχικά τιμές ανά Kwh στα επίπεδα των 8 λεπτών για να έρθει στη συνέχεια η ρήτρα αναπροσαρμογής, σημειώνοντας ότι με το νέο καθεστώς τιμολόγησης και την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής οι τιμές της Kwh διαμορφώνονται στα 50 λεπτά του ευρώ.
Ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο υπουργός Κώστας Σκρέκας αξιολογεί τις αποκλίσεις των τιμών ανά Kwh ανάμεσα στους προμηθευτές ως πεδίο ανταγωνισμού και όχι ως αναζήτηση του πραγματικού κόστους της Kwh που θα διαμορφωθεί στα τέλη Αυγούστου.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Τελικά οι διαφορές μεταξύ των τιμών που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές είχαν 10,15, 20 έως και 40%. Τόσο μεγάλες οι διαφορές ήτανε.
Και τώρα πια οι πολίτες μπορούν να γνωρίζουν ποια είναι η τιμή για τον επόμενο μήνα και να αποφασίσουν ποιος είναι ο προμηθευτής που τους συμφέρει, ποιος έχει την πιο φθηνή τιμή, ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός και να επιλέξουν».

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης