Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις - Εφικτή η διπλωματική λύση, ο ρόλος των ΗΠΑ

National Interest: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις - Εφικτή η διπλωματική λύση, ο ρόλος των ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στην Ουκρανία ότι εάν υπάρξει διπλωματική ευκαιρία, περιμένουν από το Κίεβο να την εκμεταλλευτεί, αναφέρουν Αμερικανοί αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Οι Αμερικανοί, οι σύμμαχοι και οι εταίροι τους μπορούν να πείσουν την Ουκρανία να αναζητήσει μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση με τη Ρωσία, αναφέρουν σε άρθρο του National Interest οι Steven Simon and Johnatan Stevenson, οι οποίοι υπηρέτησαν στο προσωπικό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, «οι μεταφορές όπλων στο Κίεβο είναι το κλειδί για να διαμορφωθεί το σκηνικό».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στην Ουκρανία ότι εάν υπάρξει διπλωματική ευκαιρία, περιμένουν από το Κίεβο να την εκμεταλλευτεί», τονίζουν οι Simon και Stevenson.
«Στη Ρωσία, το μήνυμα θα ήταν να αδράξει μια τέτοια ευκαιρία, διαφορετικά οι Ουκρανοί θα αποκτήσουν πολύ περισσότερα όπλα», προσθέτουν οι δύο αναλυτές.
«Οι ΗΠΑ, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους τους, θα πρέπει επίσης να κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν τις διπλωματικές ευκαιρίες», αναφέρει το άρθρο.

Ο οδικός χάρτης

Σύμφωνα με τους αναλυτές, «η κατάπαυση του πυρός και ο διαχωρισμός των αντιμαχόμενων δυνάμεων θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα εργαλεία και την εμπειρία για να την πραγματοποιήσουν», σημειώνουν.
Κατά την άποψή τους, «η δυτική διπλωματία μπορεί να περιλαμβάνει προτάσεις περιορισμού των ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων και όπλων εντός των αμοιβαία καθορισμένων αποστρατικοποιημένων ζωνών».
Εκτιμούν ότι «σε αυτό το στάδιο, υπάρχει μια συναίνεση ότι ο πόλεμος πιθανότατα θα τελειώσει μέσω μιας διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων» που θα είναι μια παραλλαγή των συμφωνιών του Μινσκ του 2015, αναφέρει το Tass.

Το ιστορικό των διαπραγματεύσεων

Η Ρωσία και η Ουκρανία συμμετείχαν σε συνομιλίες στις 28 Φεβρουαρίου.
Πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις στη Λευκορωσία και στη συνέχεια τα μέρη συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ένας γύρος συνομιλιών κατ' ιδίαν πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε τον Απρίλιο 2022 ότι το Κίεβο είχε απομακρυνθεί από τις συμφωνίες που επετεύχθησαν στην Τουρκία, οδηγώντας τη διαδικασία σε αδιέξοδο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε αργότερα ότι η Ρωσία παρέδωσε στην Ουκρανία ένα καλά διατυπωμένο σχέδιο εγγράφου για τις συμφωνίες και περίμενε απάντηση.
Η Μόσχα τόνισε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν διακοπεί με πρωτοβουλία του Κιέβου.
Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Putin ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση βάσει αιτήματος των αρχηγών των δημοκρατιών του Donbass.
Σε απάντηση, η Δύση επέβαλε σημαντικές κυρώσεις στη Ρωσία.
Επιπλέον, οι δυτικές χώρες άρχισαν να παρέχουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο, του οποίου η συνολική αξία υπολογίζεται επί του παρόντος σε δισεκατομμύρια δολάρια.

SOLUTIONS.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης