Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Διακοπές ρεύματος στην Αβάνα τον Αύγουστο λόγω της ενεργειακής κρίσης

Κούβα: Διακοπές ρεύματος στην Αβάνα τον Αύγουστο λόγω της ενεργειακής κρίσης

Καθημερινές διακοπές ρεύματος τεσσάρων ή περισσότερων ωρών εφαρμόζονται στις υπόλοιπες περιοχές της νησιωτικής χώρας εδώ και μήνες

Σχετικά Άρθρα

Οι επιπτώσεις της ενεργειακή κρίσης είναι καθώς φαίνεται κατακλυσμιαίες και παγκόσμιες.
Η πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, θα ξεκινήσει διακοπές ρεύματος τον Αύγουστο, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την ενεργειακή κρίση που επιδεινώνεται στη χώρα.
Παράλληλα, ακύρωσε το καρναβάλι και εξετάζει επίσης άλλα μέτρα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Έντονες διαμαρτυρίες

Στην Αβάνα βρίσκεται το ένα πέμπτο του πληθυσμού των 11,2 εκατομμυρίων της χώρας.
Η πόλη είναι το κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας στην Κούβα, και μέχρι τώρα είχε αποφύγει τις καθημερινές διακοπές ρεύματος τεσσάρων ή περισσότερων ωρών που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες περιοχές της νησιωτικής χώρας εδώ και μήνες.
Τα μπλακ άουτ προκάλεσαν φέτος μικρές διαμαρτυρίες.
Πριν από ένα χρόνο, τον Ιούλιο, είχαν πυροδοτήσει άνευ προηγουμένου αναταραχής σε όλη τη χώρα καθώς η δυσαρέσκεια έβραζε.

Κάθε τρεις ημέρες

Προς το παρόν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, καθένας από τους έξι δήμους της Αβάνας θα διακόπτει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας κάθε τρεις ημέρες κατά τις μεσημεριανές ώρες αιχμής, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Tribuna de la Habana.
Οι διακοπές ρεύματος αντικατοπτρίζουν τη έντονη οικονομική κρίση που ξεκίνησε με τις σκληρές αμερικανικές κυρώσεις στο νησί το 2019 και επιδεινώθηκαν με την πανδημία που έπληξε τον τουρισμό και στη συνέχεια την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης