Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Κυρώσεις: Εξαγορά με 1 ευρώ του δικτύου καταστημάτων του γερμανικού ομίλου OBI

Ρωσία - Κυρώσεις: Εξαγορά με 1 ευρώ του δικτύου καταστημάτων του γερμανικού ομίλου OBI
Tο 40% των μετοχών αυτών των εταιρειών θα αποκτηθεί από τον ρωσικό όμιλο Max πο περιλαμβάνει επενδυτικές και κατασκευαστικές εταιρειών, ενώ το 60% θα αγοραστεί από τον επιχειρηματία Joseph Liokumovich.
Σχετικά Άρθρα
Ο γερμανικός όμιλος OBI υπέγραψε συμφωνία με μια ομάδα Ρώσων επενδυτών για την πώληση των έξι εταιρειών που κατέχουν το ρωσικό δίκτυο καταστημάτων OBI, ανέφερε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 η εφημερίδα Vedomosti επικαλούμενη δύο πηγές κοντά στη συμφωνία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 40% των μετοχών αυτών των εταιρειών θα αποκτηθεί από τον όμιλο Max  ο οποίος περιλαμβάνει επενδυτικές και κατασκευαστικές εταιρειών, ενώ το 60% θα αγοραστεί από τον επιχειρηματία Joseph Liokumovich.

Συμβολικό τίμημα

Αργότερα, ο όμιλος Max μπορεί να πουλήσει μερικά από τα καταστήματα σε «τρίτα μέρη», αναφέρει η εφημερίδα.
Πηγές της εφημερίδας ανέφεραν ότι η τιμή της συμφωνίας ήταν συμβολική και ανέρχεται στο 1 ευρώ.
Νωρίτερα, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία ενέκρινε το αίτημα της Max να αγοράσει τον βραχίονα  της OBI στη Ρωσία.
Στις 8 Μαρτίου, το πρακτορείο  DPA ανέφερε επικαλούμενο την εταιρεία ότι η OBI τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία λόγω των γεγονότων γύρω από την Ουκρανία.
Τον Απρίλιο, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η μητρική εταιρεία πούλησε το ρωσικό βραχίονα της επιχείρησης σε Ρώσο επενδυτή.
Από τις 27 Απριλίου το δίκτυο άρχισε να ανοίγει ξανά τα καταστήματά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης