Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Δεν θα αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά, επειδή το θέλει η Τουρκία

Βαρβιτσιώτης: Δεν θα αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά, επειδή το θέλει η Τουρκία
Η Ελλάδα είναι πιο προετοιμασμένη από ποτέ υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά της επειδή το θέλει η Τουρκία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επισήμανε πως η Ελλάδα είναι πιο προετοιμασμένη από ποτέ.
«Επιθυμούμε τον διάλογο με την Τουρκία, ωστόσο στέλνουμε το μήνυμα ότι η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη.
Και βέβαια ο διάλογος πρέπει να γίνεται με κανόνες που δεν είναι άλλοι από το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.
Δεν θα κάνουμε διάλογο όπως το θέλει η Τουρκία, βάζοντας στην ατζέντα θέματα τα οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δεχτεί ένα κυρίαρχο κράτος» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑϊ ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι πιο προετοιμασμένη από ποτέ, έχοντας αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση της Τουρκίας.
«H Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει στους εξοπλισμούς της ή στις διεθνείς της συμμαχίες και δεν θα αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά της, επειδή το θέλει η Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρβιτιώσης, επισημαίνοντας πως ο Erdogan ενοχλείται ιδιαίτερα από την αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και την ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης