Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πούπκος (ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ): Όχι στη συρρίκνωση της Εθνικής Τράπεζας - Του Δικτύου Καταστημάτων - Των Θέσεων Εργασίας

Πούπκος (ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ): Όχι στη συρρίκνωση της Εθνικής Τράπεζας - Του Δικτύου Καταστημάτων - Των Θέσεων Εργασίας
Δελτίο Τύπου από τον κ. Πούπκο

Ο Ιωάννης Πούπκος, Οικονομολόγος, Γενικός Σύμβουλος της ΓΣΕΕ και της ΟΤΟΕ και Επικεφαλής της Ανανεωτικής Κίνησης "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" στην Εθνική Τράπεζα, με δελτίο τύπου ενημερώνει τους εργαζόμενους για τις ραγδαίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν στέγνωσε ακόμα το μελάνι της αναστολής του προγράμματος αναδιάρθρωσης 25 Καταστημάτων Δικτύου και μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση, η Διοίκηση της Τράπεζας προχωράει στο κλείσιμο 2 Καταστημάτων του νομού Αττικής. Θέσεις εργασίας χάνονται, επιδόματα κόβονται, η πίεση για τους στόχους αυξάνεται και το δίκτυο της Τράπεζας, εκ νέου, συρρικνώνεται, διαρρηγνύοντας τους διαχρονικούς δεσμούς της ΕΤΕ με την πελατειακή της βάση.
Για πρώτη φορά επιχειρείται απόσχιση κλάδου στην Εθνική Τράπεζα και ενώ έπρεπε να είμαστε σε γενικό ξεσηκωμό για να αποτραπεί το «ξήλωμα του πουλόβερ», για το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ είναι απλά μία συνηθισμένη μέρα.
Οι Διευθύνσεις βιώνουν την ίδια πολιτική συρρίκνωσης με πρόσχημα το ευέλικτο οργανόγραμμα. Σε μια εποχή που η Διοίκηση της Τράπεζας ευαγγελίζεται καθαρή πιστωτική επέκταση άνω του 1,5 δις ευρώ, το Χορηγητικό Κέντρο Β3 της Πάτρας διαλύεται με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους - χορηγητές. Η διάλυση των κομβικών Κεντρικών Μονάδων της περιφέρειας και η υπηρεσιακή υποβάθμιση των τοπικών στελεχών έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική εικόνα της Τράπεζας.
Και όλα αυτά γίνονται χωρίς να υπάρξει καμία συμφωνία και δυστυχώς καμία ενέργεια από το ανεπαρκές Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ για την διαδικασία της μεταφοράς των εργαζομένων σε άλλες Διευθύνσεις, τις μισθολογικές παροχές και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη, ενώ υφίσταται συγκεκριμένος κανονισμός εργασίας που προκλητικά παραμερίζεται από την Διοίκηση.
Τι συμβαίνει με την έκδοση των πράξεων αναβαθμίσεων εξειδικευμένου προσωπικού που εκκρεμούν 1,5 χρόνο; Γιατί δεν γίνονται εγκαίρως τα νέα συμβούλια όπως προβλέπει ο εν λόγω κανονισμός;
Επιτέλους το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ να πάρει ουσιαστική θέση.
Είναι άμεση η ανάγκη δράσεων για να μην γίνουν πράξη οι αποφάσεις που ναρκοθετούν το μέλλον μας.
Είναι επιτακτική τώρα η δυναμική αντίδραση απέναντι στις μονομερείς αποφάσεις της Διοίκησης που καταλύουν τις εργασιακές μας σχέσεις για τις οποίες πάλεψαν γενεές εργαζομένων στην Τράπεζα.

ΥΓ. Θα μας εξηγήσει κανείς ποιοι είναι οι νέοι όροι της επιχειρησιακής σύμβασης με βάση τους οποίους μπορούν να αποκτήσουν οι συνάδελφοι αυτοκίνητο μέσω leasing γιατί φήμες λένε ότι το ειδικό πρόγραμμα για τους συναδέλφους που το αναζήτησαν αγνοείται…

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας
«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης