Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Οριοθετημένη η φωτιά στη Δαδιά, σε ύφεση η πυρκαγιά στη Λέσβο

Αρτοποιός (Πυροσβεστική): Οριοθετημένη η φωτιά στη Δαδιά, σε ύφεση η πυρκαγιά στη Λέσβο
Πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς και σήμερα 28/7 σε Aττική και πολλές περιοχές της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Στις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην χώρα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, υποστηρίζοντας πως η πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο είναι οριοθετημένη καθώς και ότι η φωτιά στη Λέσβο είναι σε ύφεση.
«Μας προβληματίζουν οι βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι που αναμένεται να κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση στο Δάσος της Δαδιάς, αλλά έχει αποτραπεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά μέσα στον σκληρό πυρήνα του Δάσους» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Αρτοποιός.
Παράλληλα, εξήγησε ότι έχουν γίνει μεγάλες διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών για να κρατηθεί η πυρκαγιά στο χώρο που είναι τώρα και να μην περάσει στη ζώνη Α1.

Ύφεση στη Λέσβο

Όσον αφορά το πύρινο μέτωπο στη Λέσβο ο κ.Αρτοποιός υποστήριξε ότι είναι σε ύφεση και ότι η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από χθες, όταν ο ισχυρός άνεμος δημιούργησε προβλήματα προς το χωριό Βρίσα, για τους κατοίκους του οποίου εκδόθηκε από το 112 μήνυμα για απομάκρυνσή τους.
Και στη Μυτιλήνη η επικινδυνότητα για πυρκαγιά είναι μεγάλη, ενώ προβληματισμός επικρατεί για τους ισχυρούς ανέμους που αναμένονται.

Τα άλλα μέτωπα

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό υπήρξε μια έναρξη αγροτοδασικής πυρκαγιάς στο Βραχάσι Λασιθίου, πλησίον κατοικημένης περιοχής, η οποία, όπως είπε, αντιμετωπίστηκε.
H πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επτά οχήματα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Τσακατούρα Γρεβενών, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Εκεί επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Aττική, Εύβοια, Βοιωτία, Αργολίδα, Κορινθία Αρκαδία, Φθιώτιδα, Έβρο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.
Σημειώνεται ότι οι μετεωρολόγοι αναμένουν ριπές 7 και 8 μποφόρ σε Λέσβο, Χίο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Σποράδες και Δωδεκάνησα όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά, ενώ ισχυρούς βορειάδες θα έχουμε και σε νότια Εύβοια, Κυκλάδες, νότια Κρήτη, αλλά και σε Πήλιο, τμήματα της Φθιώτιδας, Βοιωτίας σε Αττική και σε τμήματα της Κορινθίας, Λακωνίας και Αργολίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης