Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin και Erdogan θα συζητήσουν στρατιωτική συνεργασία στο Σότσι της Ρωσίας (5/8) - Έκθετο το ΝΑΤΟ

Putin και Erdogan θα συζητήσουν στρατιωτική συνεργασία στο Σότσι της Ρωσίας (5/8) - Έκθετο το ΝΑΤΟ
Putin και Erdogan θα συζητήσουν θέματα στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας
Σχετικά Άρθρα
Την ώρα που Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εμμένουν στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, με τους λαούς να πληρώνουν βαρύ τίμημα λόγω των επιπτώσεων που οδηγούν σε υψηλό πληθωρισμό και ενεργειακή κρίση, ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan συνεχίζει ανενόχλητος τα διπλωματικά του παιχνίδια.
Σύμφωνα μάλιστα με το τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Σότσι της Ρωσίας, στις 5 Αυγούστου 2022, θα συζητηθούν θέματα στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, εξέλιξη η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΝΑΤΟ, μέλος του οποίου είναι η Τουρκία.

Στο επίκεντρο τα Bayraktar

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, ερωτώμενος εάν Erdogan και Putin έχουν συζητήσει το θέμα της συνεργασίας στα τουρκικής κατασκευής μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, δήλωσε ότι η στρατιωτική και τεχνική συνεργασία βρίσκεται συνεχώς στην ατζέντα των δύο χωρών.
«Το γεγονός ότι αναπτύσσεται αλληλεπίδραση σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, δείχνει ότι ολόκληρο το δίκτυο σχέσεων βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Peskov.

Τόνισε μάλιστα ότι η στρατιωτική και τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρθηκε επίσης «σε διάφορες διαστάσεις» κατά τις πρόσφατες επαφές. 
«Συνήθως, σε κάθε συνάντηση συζητούνται διαφορετικές πτυχές», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Putin ζήτησε από τον Erdogan το know how για κατασκευή UAVs

Άλλωστε, όπως μετάδωσαν την Τρίτη τουρκικά ΜΜΕ, ο Vladimir Putin ζήτησε από τον Erdogan τη δημιουργία μονάδα παραγωγής της εταιρείας Baykar για την κατασκευή UAVs στη Ρωσία.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το CNN Turk ο Erdogan ενημέρωσε τα μέλη του κόμματος AKP ότι τον προσέγγισε ο Vladimir Putin κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στην Τεχεράνη και του πρότεινε συμφωνία για την τουρκική εταιρεία Baykar, που ανήκει στον γαμπρό του, για την παραγωγή επιθετικών drone τα οποία έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
«Ο Putin μου είπε ότι θέλει να συνεργαστεί με την Baykar», φέρεται να είπε ο Erdogan.
«Πρότεινε να ιδρύσει ένα εργοστάσιο στη Ρωσία όπως έκανε η εταιρεία στα ΗΑΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης