Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (Τουρκία): Δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στο αίτημά μας για έκδοση τρομοκρατών η Σουηδία

Cavusoglu (Τουρκία): Δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στο αίτημά μας για έκδοση τρομοκρατών η Σουηδία
Η Τουρκία απειλεί να μην εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Σουηδία δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα που έχει διατυπώσει η Τουρκία σχετικά με την έκδοση υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, τη στιγμή που η Άγκυρα προειδοποιεί πως δεν θα δώσει τη συγκατάθεση της για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι της.
«Η Σουηδία δεν έχει ακόμη εκδώσει υπόπτους που ζητεί η Τουρκία για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία παρά την υπογραφή συμφωνίας για την άρση του βέτο που είχε θέσει η Άγκυρα στην προσχώρηση της σκανδιναβικής χώρας στο NATO τον περασμένο μήνα» υποστήριξε ο Cavusoglu.
Σουηδία και Φινλανδία έχουν καταθέσει και επίσημα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ και αυτή τη στιγμή τα κοινοβούλια των υπόλοιπων κρατών – μελών ψηφίζουν για να εγκρίνουν την ένταξη στη Συμμαχία.
Ωστόσο, η Τουρκία έχει δηλώσει ότι θα μπλοκάρει τις ενταξιακές τους προσπάθειες αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που έχουν αναλάβει Σουηδία και Φινλανδία.
Η Τουρκία επιδιώκει την έκδοση 73 ανθρώπων από τη Σουηδία, όπως και περίπου 10 άλλων από τη Φινλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης