Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Δουλική η εξάρτηση της Ουκρανίας από τη Δύση

Zakharova (Ρωσία): Δουλική η εξάρτηση της Ουκρανίας από τη Δύση
Απάντηση στη Γερμανίδα ΥΠΕΞ για τη δήλωση ότι η Ρωσία θέλει να υποτάξει όλη την Ουκρανία

Δουλική χαρακτήρισε την εξάρτηση της Ουκρανίας από τη Δύση η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο Sputnik και κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις της Γερμανίδας ΥΠΕΞ, Anna Baerbock ότι η Ρωσία θέλει να υποτάξει πλήρως την Ουκρανία (με αφορμή και την τοποθέτηση του Ρώσου ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov ότι η Μόσχα θα βοηθήσει τους Ουκρανούς να απαλλαγούν από το καθεστώς Zelensky), η Zakharova υποστήριξε ότι οι ενέργειες της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι που έχουν θέσει την Ουκρανία σε δουλική εξάρτηση.
«Μπορώ να της απαντήσω ότι οι ενέργειες της χώρας της σε συνδυασμό με τις κινήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, έχουν φέρει την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό να είναι εξαρτημένοι, εντελώς δουλικά από τη Δύση» υπογράμμισε η Zakharova, η οποία επιτέθηκε στη Δύση για τις προσπάθειες της να απομονώσει τη Ρωσία.

Η Δύση απομονώνεται

Όπως είπε η Zakharova η Δύση με τις προσπάθειες της να οδηγήσει τη Ρωσία στην απομόνωση, έχει οδηγηθεί σε μια ηλίθια και αδιέξοδη θέση.
«Η απομόνωση που έχει κηρύξει η Δύση κατά της Ρωσίας έχει μετατραπεί σε αυτοαπομόνωση της Δύσης από τον υπόλοιπο κόσμο.
Ό,τι κι αν συμβεί, ανεξάρτητα από το πόσο εκφοβίζουν, ανεξάρτητα από τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια που στέλνουν, ανεξάρτητα από τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν, ανεξάρτητα από το πόσο τρέχουν σε υπουργούς και προέδρους διαφόρων κρατών, έχουν θέσει τους εαυτούς τους σε μια ακόμη πιο ηλίθια θέση και οδηγούνται σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο» υποστήριξε η Zakharova.

Δεν έχουν άλλα πολιτικά ή διπλωματικά εργαλεία

Σύμφωνα με τη Zakharova, οι Δυτικοί δεν διαθέτουν άλλα πολιτικά ή διπλωματικά εργαλεία.
«Καταλαβαίνω ότι γι' αυτούς μπορεί να ήταν ένα τελικό παιχνίδι.
Πιθανότατα ανέβασαν πολύ τον πήχη...
Έκαναν τα πάντα να διακυβεύονται, αλλά δεν τους βγήκε το στοίχημα.
Και τώρα δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το στοίχημα αρχίζει να πηγαίνει εναντίον τους κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο στην οικονομία, στην πολιτική με την αλλαγή κυβερνήσεων, με την βαθιά πολιτική κρίση ακόμα και με την άγρια πολιτική διάσπαση στο εσωτερικό των ΗΠΑ» υπογράμμισε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης