Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ : Κόβουν ταχύτητα οι αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών - Εικόνα που θυμίζει το 2006, όταν άρχισε να σκάει η φούσκα...

ΗΠΑ : Κόβουν ταχύτητα οι αυξήσεις στις τιμές των κατοικιών - Εικόνα που θυμίζει το 2006, όταν άρχισε να σκάει η φούσκα...
Για δεύτερο μήνα επιβραδύνουν οι αυξήσεις των τιμών των κατοικιών στις ΗΠΑ, λόγω αύξησης των στεγαστικών επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα
Άρχισε η αποκλιμάκωση στις μεγάλες αυξήσεις της αμερικανικής αγοράς κατοικιών, με τον εθνικό δείκτη Case-Shiller της S&P να επιβραδύνει ελαφρώς το Μάιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα οι τιμές κατοικιών τον Μάιο ήταν αυξημένες κατά 19,7% σε ετήσια βάση, έναντι 20,6% του Απριλίου.
Ο σύνθετος δείκτης 10 πόλεων υποχώρησε στο +19% ετησίως έναντι 19,6% του περασμένου μήνα.
Ο σύνθετος δείκτης 20 πόλεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος. 

2022-07-26_06-03-35.jpg
Συν τοις άλλοις, ο σύνθετος δείκτης 20 πόλεων δεν έχει υποχωρήσει ούτε ένα μήνα από το Μάρτιο του 2012. 
«Παρά την επιβράδυνση, οι ρυθμοί εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά στιβαροί γιατί οι αυξήσεις στις τιμές ήταν πολύ μεγάλες», επισημαίνει ο Craig Lazzara, διευθύνων σύμβουλος της S&P DJI.
«Όσο όμως αυξάνει τα επιτόκιά της η Fed, καθίσταται πιο ακριβή η χρηματοδότηση στεγαστικών δανείων, διαμορφώνοντας ένα πιο απαιτητικό μακροοικονομικό περιβάλλον που μπορεί να μην υποστηρίζει για πολύ ακόμα την ασυνήθιστη αύξηση των τιμών των κατοικιών», προσθέτει.
Το αποτέλεσμα, καταλήγει, είναι να έχουμε διαγραμματικά μια εικόνα που θυμίζει το 2006, όταν σε περιβάλλον υψηλών τιμών στην αγορά ακινήτων, άρχισαν να αυξάνονται τα επιτόκια, και τελικά ένα χρόνο μετά, το 2007, έσκασε η φούσκα των στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης.

2022-07-26_06-00-18.jpg

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης