Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ενημέρωση πυροσβεστικής: Συνεχίζεται η μάχη στη Δαδιά, βελτιωμένη η εικόνα στη Λέσβο, σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία

Ενημέρωση πυροσβεστικής: Συνεχίζεται η μάχη στη Δαδιά, βελτιωμένη η εικόνα στη Λέσβο, σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία
Συνελήφθη άνδρας ηλικίας 63 ετών με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση για τρεις πυρκαγιές που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
Σχετικά Άρθρα

Πενήντα οκτώ δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, που στο σύνολο τους αντιμετωπίστηκαν άμεσα, και οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.
Στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στο Σουφλί Έβρου, οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στο δάσος της Δαδιάς και συγκεκριμένα στο νότιο και στο νοτιοδυτικό μέτωπο, ενώ δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο άλλο ενεργό μέτωπο, τόνισε ο κ. Αρτοποιός, προσθέτοντας πως εκτός από τις επίγειες και εναέριες επιχειρήσεις, ταυτόχρονα γίνεται διάνοιξη επιπλέον αντιπυρικών ζωνών με την χρήση χωματουργικών μηχανημάτων βαρέως τύπου για να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρο τμήματα εντός του δάσους.

Δαδιά

Στην πυρκαγιά στην Δαδιά επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθόλη την διάρκεια της ημέρας 10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα.
Στη μάχη συνδράμουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, που πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης.
Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου, μια ομάδα Δευκαλίωνα αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.
Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.
Ταυτόχρονα οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.

Λέσβος

Σαφή βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα στην πυρκαγιά στη Λέσβο, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, καθώς αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται μόνο ένα ενεργό μέτωπο προς την περιοχή Βρύσα στη βόρεια-βορειοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, ενώ το μέτωπο προς την περιοχή του Σταυρού βρίσκεται σε ύφεση.
Στο πύρινο μέτωπο της Λέσβου, όπου πνέουν άνεμοι εντάσεως 4 έως 5 μποφόρ, επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 υδροφόρα οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και δυνάμεις της αστυνομίας.
Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ηλεία

Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, στην Ηλεία.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός, υπάρχουν μόνο κάποιες διάσπαρτες εστίες εντός περιμέτρου της πυρκαγιάς.
Στην φωτιά αυτή επιχειρούν 159 πυροσβέστες, ανάμεσα τους και 15 Γερμανοί πυροσβέστες, με 59 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας επεχείρησαν περιοδικά 7 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.
Στην Ηλεία, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν δυνάμεις της αστυνομίας, εθελοντές και υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τα υπόλοιπα μέτωπα πυρκαγιών

Αναφορικά με τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα που υπάρχουν ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά σε βραχώδη περιοχή στη θέση Τσακατούρα Γρεβενών, όπου και εκεί επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.
Επίσης σημείωσε ότι οριοθετήθηκε η αγροτοδασική πυρκαγιά που είχε σαν σημείο έναρξης την περιοχή Ακριτοχώρι Μεσσηνίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ σε έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.
Σε μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στo Δήμο Φαιστού Ηρακλείου Κρήτης, στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου Κρήτης, στη Σκύδρα, στον Σκαραμαγκά Αττικής, στον Καρβουνά και Σάνη Χαλκιδικής και είναι οριοθετημένες οι πυρκαγιές σε Φούρκα και Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής.

Σύλληψη για εμπρησμό

Στη συνέχεια ο κ. Αρτοποιός είπε το μεσημέρι συνελήφθη από ανακριτικούς πυροσβεστικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και Αλιβερίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 63 ετών με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση για τρεις πυρκαγιές που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης