Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed – Στο +0,13% ο S&P 500, o Nasdaq -0,43%

Mεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed – Στο +0,13% ο S&P 500, o Nasdaq -0,43%
Σε στάση αναμονής η Wall Street...

Mεικτά πρόσημα σημειώθηκαν στους κυριότερους δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, με τους traders να έχουν, ως επί το πλείστον, στραμμένο το βλέμμα τους τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα όσο και στο τι θα ανακοινώσει η Federal Reserves.
Σε κάθε περίπτωση, με τη σημερινή ημέρα ξεκινά η τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης των μετοχών για τον μήνα Ιούλιο.
Και ίσως πρόκειται για την πιο σημαντική εβδομάδα του καλοκαιριού.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης και ελπίζουν ότι η καταιγίδα ειδήσεων αυτής της εβδομάδας θα βοηθήσει οι προσδοκίες της αγοράς να αλλάξουν επί τα βελτίω.
Η Δευτέρα ξεκινά την τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης για τον μήνα Ιούλιο, και ίσως την πιο σημαντική εβδομάδα του καλοκαιριού, με τη συνεδρίαση της Fed, τα δεδομένα ΑΕΠ και τα κέρδη από σχεδόν το ένα τρίτο του S&P 500, συμπεριλαμβανομένων πέντε εταιρειών τεχνολογίας mega cap, στις κατάστρωμα.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης και ελπίζουν ότι η καταιγίδα ειδήσεων αυτής της εβδομάδας θα βοηθήσει να κατευθύνουν τις προσδοκίες τους.
«Οι επενδυτές πιστεύουν ότι η έκθεση της Πέμπτης για το ΑΕΠ β’ τριμήνου θα δείξει πτώση, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει σήμα τεχνικής ύφεσης» δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research.
«Παρότι η Fed πιθανότατα θα ανακοινώσει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη, θα έχει πιο συγκρατημένο τόνο σε ό,τι αφορά περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.
Βλέπουμε αυτό το ράλι αντίθετης τάσης να συνεχίζεται στο εγγύς μέλλον».
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,28%, στις 31.990 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,13%, στις 3.966 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,43%, στις 11.782 μονάδες 
Καταγραφή_286.JPG
Στα μάκρο, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης, με τον πληθωρισμό να παραμένει αυξημένος.
Η δήλωση της FOMC και η συνοδευτική συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed Jerome Powell θα μελετηθούν επίσης προσεκτικά καθώς η αγορά προσπαθεί να μετρήσει την πιθανότητα αυτή η επιθετική σύσφιξη να βυθίσει σε ύφεση τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και τον σημαντικό παράγοντα παγκόσμιας ανάπτυξης.
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε την Κυριακή ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ επιβραδύνεται και αναγνώρισε τον κίνδυνο ύφεσης, αλλά εκτίμησε ότι η ύφεση δεν ήταν αναπόφευκτη.
Η ανάπτυξη αρχίζει ήδη να επιβραδύνεται στην Ευρώπη, με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή να δείχνουν ότι ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών της Ευρωζώνης επέστρεψε σε συρρίκνωση, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2021. 

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX +0,4%

Ήπια άνοδο κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, η οποία εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον κατά 75 μονάδες βάσης.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,33%, στις 13.210 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,4%, στις 7.306 μονάδες.
Στις 6.237 μονάδες με άνοδο 0,33% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,8%, στις 21.382 μονάδες.
Καταγραφή_285.JPG
Στο χείλος της ύφεσης η Γερμανία - Χαμηλά 2 ετών για τον Ifo επιχειρηματικού κλίματος, στις 88,6 μονάδες τον Ιούλιο

Στο χείλος της ύφεσης βρίσκεται η γερμανική οικονομία, με το επιχειρηματικό κλίμα να επιδεινώνεται δραματικά τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo.
Ειδικότερα, το γερμανικό επιχειρηματικό ηθικό υποχώρησε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έρευνα επιχειρηματικού κλίματος του Ifo τη Δευτέρα, καθώς το ινστιτούτο ανέφερε ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας και οι διαφαινόμενες ελλείψεις φυσικού αερίου έφεραν τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στο κατώφλι της ύφεσης.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo υποχώρησε στο 88,6, το χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια και κάτω από τις προβλέψεις 90,2 σε δημοσκόπηση του Reuters με αναλυτές. Η ένδειξη του Ιουνίου αναθεωρήθηκε οριακά στο 92,2.
Η ύφεση λοιπόν χτυπά την πόρτα. Αυτό δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας του Ifo, Klaus Wohlrabe.
Η Γερμανία αντιμετωπίζει την απειλή της μίας άνευ προηγουμένου κρίσης λόγω φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα, μετά τη σημαντική πτώση των προμηθειών από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης