Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ήδη καταστρέψαμε τέσσερα πυραυλικά συστήματα HIMARS που παρείχαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ρωσία: Ήδη καταστρέψαμε τέσσερα πυραυλικά συστήματα HIMARS που παρείχαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία
Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι κατέστρεψε τους εκτοξευτές με πλήγματα «υψηλής ακρίβειας»
Σχετικά Άρθρα

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ήδη τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) που οι ΗΠΑ παρείχαν πρόσφατα στον ουκρανικό στρατό.
Ανακοίνωσε ότι αυτό συνέβη σε διάφορα σημεία στο πεδίο της μάχης τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.
Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι κατέστρεψε τους εκτοξευτές με πλήγματα «υψηλής ακρίβειας».
«Επιδρομές υψηλής ακρίβειας με πυραύλους εδάφους και αέρος κατέστρεψαν τέσσερα συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS και ένα όχημα επαναφόρτωσης μεταξύ 5 Ιουλίου και 20 Ιουλίου», δήλωσε ο Igor Konasenkov εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
Αναλύοντας περαιτέρω τις δηλώσεις του Ρωσικού |υπουργείου Άμυνας, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι «δύο από τους εκτοξευτές καταστράφηκαν κοντά στον οικισμό Malotaranovka, νότια του Kramatorsk.
Ένας άλλος, μαζί με το όχημα υποστήριξης, καταστράφηκε κοντά στο Krasnoarmeysk - γνωστό στην Ουκρανία ως Pokrovsk και ο τελευταίος επλήγη στα ανατολικά προάστια της Konstantinovka.
Και οι τρεις τοποθεσίες βρίσκονται σε εδάφη που διεκδικεί η Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk αλλά υπό τον έλεγχο των ουκρανικών στρατευμάτων.

Αμφισβητούν οι Δυτικοί

Δυτικοί αξιωματούχοι είναι βαθιά σκεπτικοί για τον ισχυρισμό, δεδομένου ότι η ρωσική στρατιωτική δήλωση συνέπεσε με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για ένα ακόμη σημαντικό πακέτο ασφαλείας για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων επιπλέον συστημάτων HIMARS.
Το πακέτο όπλων των 270 εκατομμυρίων δολαρίων, που σηματοδοτεί το 16ο προς το Κίεβο, περιλαμβάνει επίσης περισσότερα από 500 τακτικά drones.
Ο διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Mark Milley ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι 12 HIMARS παραδόθηκαν επιτυχώς στον στρατό της Ουκρανίας, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο που υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ σε 16.
Ο ρωσικός ισχυρισμός δεν έχει επαληθευτεί με τους Ουκρανούς και πολλούς δυτικούς να τον απορρίπτουν ως προπαγάνδα.

Το Κίεβο πιστεύει στους HIMARS

Οι Ουκρανοί ηγέτες εκτιμούν, πως οι εν λόγω εκτοξευτές που μπορούν να προσβάλουν εχθρικές θέσεις 50 μίλια μακριά, είναι σε θέση να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο των μαχών.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου John Kirby,
εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έντονη συζήτηση για την παροχή στους Ουκρανούς μαχητικών αεροσκαφών, πιθανώς από συμμάχους ή τις ίδιες τις ΗΠΑ - οι οποίες εξετάζουν επίσης την έναρξη ενός προγράμματος εκπαίδευσης για Ουκρανούς πιλότους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης