Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Zaporozhye στη Ρωσία - Υπεγράφη διάταγμα

Δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Zaporozhye στη Ρωσία - Υπεγράφη διάταγμα
Το δημοψήφισμα προσάρτησης στη Ρωσία θα διεξαχθεί το φθινόπωρο

Ένα διάταγμα με στόχο τη δημιουργία εκλογικής επιτροπής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προσάρτησης στη Ρωσία υπογράφηκε στην περιοχή Zaporozhye, έγραψε ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Yevgeny Balitsky στο κανάλι του στο Telegram.
«Το φθινόπωρο, με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιφέρειας Zaporozhye, θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το ζήτημα της ένταξης της περιοχής μας στη Ρωσία.
Επί του παρόντος, διεξάγουμε προπαρασκευαστικές εργασίες, σε πολλούς τομείς ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένου του νομοθετικού. προκειμένου η διαδικασία του δημοψηφίσματος να είναι διαφανής και νόμιμη και να προστατεύονται τα εκλογικά δικαιώματα των πολιτών, υπέγραψα διάταγμα για τη δημιουργία της εκλογικής επιτροπής της περιφέρειας Zaporozhye», έγραψε.

Στη Ρωσία το 70% της Zaporozhye 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να βοηθήσουν στην οργάνωση και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, γράφει το Tass.
Έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης λίστας υποψηφίων που θα ενταχθούν στην εφορευτική επιτροπή.
Μέχρι σήμερα, περίπου το 70% της επικράτειας της Περιφέρειας Zaporozhye έχει περάσει υπό ρωσικό έλεγχο ενώ το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να ελέγχει το διοικητικό κέντρο της περιοχής, την πόλη Zaporozhye, με τη Melitopol να εκτελεί επί του παρόντος τις λειτουργίες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης